• vanessa

    Flytta ihop först eller gifta sig först?

    För vår del kunde vi lika gärna ha gift oss innan vi flyttade ihop. Vår avsikt med att flytta ihop var och är att vi ska bo ihop tills "döden skiljer oss åt". Men på grund av ekonomiska och praktiska skäl kommer bröllopet inte att ske förrän vi har bott ihop i ett och ett halvt år.

    Jag tror faktiskt inte att det spelar så värst stor roll om man flyttar ihop först eller gifter sig först, för förhållandets skull. Älskar man varandra ordentligt så kan man nog lösa det mesta även om det kan vara lite kämpigt att anpassa sig efter varandra.

    Däremot tycker jag att det kanske skulle bli lite väl mycket nytt på en gång med första sexet, bröllopet och ihopflyttandet på en gång. Varje enskild grej är ju stor i sig och kanske man inte hinner njuta ordentligt av varje del om man gör allt samtidigt?

  • vanessa

    guldskimmer

    Hur ska man leva för att passa in i mallen "kristen"?

  • vanessa

    GiftAnna jag håller med dig. Guldskimmer målar upp en bild av kristna som jag inte kan känna igen mig i. Jag är kristen och sambo. Det finns andra saker som Jesus lärde ut som är så mycket viktigare. Bland annat hur vi ska vara mot andra människor. Jag tycker att det är mycket viktigare hur vi är mot våra medmänniskor och i vårt förhållande till Gud än om vi bor ihop innan vi är gifta.

Svar på tråden Flytta ihop först eller gifta sig först?