• elinot

    Ska hon få vara brudtärna eller inte

    Är någon av dessa vänner en social stjärna? Kanske hon i så fall skulle uppskatta förtroendet att få vara toastmadame? Om jag hade varit riktigt social och utåtriktad hade jag blivit jätteglad om min nära vän bad mig ta hand om lekar, skålar, mingel, sätta ihop schema, presentera talare under kvällen, se till att alla har ris (eller rosblad/havre/eller dylikt) att kasta vid vigseln osv. Det är en jättestor ära att få vara navet i hjulet under kvällen. Min syster hade en av sina närmaste vänner som toastmadame, tillsammans med en av brudgummens vänner. De hade jättekul tillsammans, både under planeringen och under festen. Hon blev jätteglad när hon fick förfrågan.

    När allt kom omkring kände jag att det inte fanns någon som helst "vänskapshierarki" mellan tärnan och toastmadame. Vi tärnor stod visserligen längst fram i kyrkan under vigseln, men äran att få vara ansvarig för en så stor del av festen var nog lika stor.

    Om ingen av dessa vänner skulle uppskatta ansvaret att vara toastmadame: Hur har du tänkt kring budgeten runt tärnorna? Om du funderar på att själv bekosta klänningar, resor och dylikt förstår jag att du tvekar inför att ha tre tärnor. Om så är fallet, behöver du göra det? Min syster hade ett bröllop med stor budget, men vi tärnor (två systrar, en kompis) betalade själva för möhippa (splittade notan mellan alla deltagare) och köpte våra egna klänningar (efter brudens färgönskemål). Det kändes helt naturligt för oss, trots att två av oss var studenter med tight budget.

    Hoppas att allt löser sig, så att det känns bra på er stora dag.

Svar på tråden Ska hon få vara brudtärna eller inte