Inlägg från: linamatilda |Visa alla inlägg
  • linamatilda

    Dalabröllop 2016

    Hej allihop!
    Tyckte att det var dags för en ny Dalarna grupp då den senaste inte varit aktiv sedan 2013. Här kan vi peppa, prata, inspirera, diskutera och allt annat som kan tänkas behövas och vara kul. Jag  och min sambo gifter oss i Falun 20 augusti :)

    När och var är det er tur?

  • Svar på tråden Dalabröllop 2016
  • linamatilda
    Jenni skrev 2015-09-16 20:44:15 följande:

    Vad kul med en Dalatråd!! Jag har tänkt skapa en flera gånger men liksom inte kommit till skott :) Den stora 2016-tråden är lite svår att hänga med i eftersom det är så många som skriver.

    Jag och min blivande gifter oss 11 juni i Siljansnäs utanför Leksand. Det blir ca. 70 gäster med ca. 15 barn inräknat. Vi har bokat lokal, en mysig bystuga men inte kyrka/vigselplats. Kyrkan i Siljansnäs är så otroligt stor så den är inget bra alternativ till vår avslappnade personliga vigsel som vi önskar. Vi letar andra alternativ helt enkelt.

    Ska ni ha kyrkligt/borgerligt och hur många gäster ungefär? :)


    Åh vad härligt! Det är så vackert där uppe :)
    Vi kommer ha kyrkbröllop, Hosjö kyrka är bokad. En fin gammal träkyrka som inte är så stor. Vi har också bokat en en fin bystuga till festen :)

    Ett litet bröllop med bara den närmsta familjen och vännerna på festen blir det, men landar ändå på ca 40-50 personer och då är det inte en enda som är bjuden bara för att man borde. Blir säkert lite fler som kommer på själva vigseln i och med att vi båda har vuxit upp i Falun och det antagligen är lite gamla grannar och föräldrar till barndomsvänner som vill vara med.
  • linamatilda
    Ankan skrev 2015-09-28 07:27:14 följande:

    I helgen var jag och letade efter brudklänning tillsammans med min tärna. Vi hann prova klänningar i två butiker och kolla genom en tredje. Hoppades på många reaklänningar, men måste säga att det fanns inte mycket i min smak. Jag letar efter en smalare klänning (men inte mermaid) med spets och utan släp. Verkar vara omöjligt just nu då de mesta klänningarna jag såg var enorma i kjolen eller väldigt utställd längst ner om det var en sjöungfrumodell. Utan släp fanns det så gott som inget. Hittade en klänning som var fantastiskt fint på övre delen, men tyvärr med släp. Men även med reapris var den för dyr. Vill så gärna hitta något för 5000-7000, men såg knappt någon klänning under 10 000 i helgen.
    Har ni andra redan börjat leta efter klänning eller hittat något? Kan ni tipsa om en butik som har lite mer prisvärda klänningar t. ex i Stockholm eller Dalarna? Jag vill inte ha en kinaklänning men har inte heller budgeten för en klänning som kostar över 10 000.


    Jag vet inte om du vil ha en rak eller tight klänning? Är det en rak du är ute efter så kanske någon från By Malina kan passa? Dock så kostar de med spets runt 10000, men finns billigare modeller också. Alla går att få utan släp www.bymalina.com/category.html/wedding-dresses-ss15

    Själv var jag jag väldigt inne på en sådan, men hittade en annan då jag istället ville ha mer vidd i kjolen :)
  • linamatilda

    Det senaste vi har gjort är att boka fotograf, känns riktigt bra då både jag och blivande är fotointresserade och han är väldigt intresserad av bildbearbetning. 

    Just nu fixar vi med designen på Save the Date som ska skickas runt jul... Nästa sak på listan är maten och sångsolist till kyrkan...

    Kyrka, lokal, frisör och smink är bokat sedan tidigare :)

  • linamatilda
    linamatilda skrev 2015-10-12 09:08:27 följande:

    Det senaste vi har gjort är att boka fotograf, känns riktigt bra då både jag och blivande är fotointresserade och han är väldigt intresserad av bildbearbetning. 

    Just nu fixar vi med designen på Save the Date som ska skickas runt jul... Nästa sak på listan är maten och sångsolist till kyrkan...

    Kyrka, lokal, frisör och smink är bokat sedan tidigare :)


    Brudkläder är också klart! Behövs bara lite korrigeringar :P
  • linamatilda
    Ankan skrev 2015-10-12 11:03:04 följande:
    Får jag fråga vad du betalar för frisör och smink? Gör du det på samma salong eller på två olika? Jag håller på att leta efter en frisör som sminkar också annars blir det ännu dyrare och jag tycker att det redan kostar en hel del.
    Jag har lyxen att min blivande svärmor är frisör, så hon fixar håret och en tjej som heter Ronja gör sminket. Hon var inte den billigaste av de make up artister jag haft kontakt med men väldigt duktig och kommer vart man vill, så satsade lite mer på det iom att håret blir gratis. :)
  • linamatilda
    Ellamy78 skrev 2016-01-20 12:00:05 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo gifter oss i Torsångs kyrka den 1 oktober. Har hittills bara bokat kyrka, frisör/smink, florist samt sång i kyrkan. Håller på och färdigställer gästlistan som hamnar på ca 80 gäster, så nästa steg är absolut att boka festlokal. Vore kul att höra vart ni andra ska hålla era fester och hur ni tänkt när ni bokat. Tar gärna emot tips på festlokaler i Falun/Borlänge-området. Vi kan tänka oss catering eller att stället fixar maten, men gärna att man får ta med egen alkohol. Och helst en stor lokal där alla får plats i samma rum (ej flera smårum). Och plats för dans efter middagen såklart! Några tips?


    Vi har kikat runt en hel del då vi gifter oss i Falun, Några förslag skulle kunna vara Vassbo gård, Tyllsnäs Udde, Vika Sundet, Magasinet, Villa Bergalid eller Rankhyttan beroende på stil och budget :)
  • linamatilda
    FruWiklund skrev 2016-02-25 22:37:16 följande:

    Vi gifter oss i maj ???? Det blir ett enkelt och litet bröllop men jag vill ändå fixa hår och makeup, någon som har tips på bra frisör och sminkös? Och någon som vill tipsa om bra fotograf till bra pris? Gäller Borlänge/Falun området.


    Vi har bokat en tjej som är baserad i Uppsala, men kommer till Falun där vi gifter oss utan extra kostnad. Vi gillar hennes bilder, både känslan och rent fototekniskt (båda jag och blivande är fotointresserade). Vi har träffat henne över en fika och hon verkar bra och trevlig att jobba med, men iom. att vi gifter oss i augusti så har vi ju ingen erfarenhet av slutresultatet ännu :) www.fotografannelie.com
Svar på tråden Dalabröllop 2016