Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hur utforma bröllopet?

    Varför inte köra ett klassiskt engelskt te-bröllop? 


    Massvis med kakor, scones och andra nybakta bröd (kolla med en butik om ni kan få köpa bakeoff-bröd via dom exempelvis om ni inte har någon som vill stå och knåda deg en hel dag ;) ) 


    Googla tea wedding så får du nog upp massa tips. 

    Det betyder att ni kan komma ner rätt rejält i kostnader om ni håller till godo med församlingshemmet (om ni ska gifta er i kyrkan) eftersom det brukar vara gratis i samband med bröllop. Eller en bygdegård som inte heller brukar vara så dyr...


    Kolla med kompisarnas föräldrar om några av dom kan tänka sig att baka på brödet på plats innan servering och se till att hålla det påfyllt och fräscht tills alla har ätit klart...

  • Chicita

    Te-minglet kan ju hålla på i flera timmar :) Och det kan vara superlyxigt...


    Kör ståbord och lite små sittgrupper så att folk kan mingla omkring. 
    Jag tycker oftast att man knappt hinner prata med folk annars på "vanliga" bröllopsfester eftersom det ska hända så mycket saker hela tiden.

    Något som verkar populärt här annars bland dom som "bara" bjuder på fika efteråt är att i inbjudan säga "vi kommer gå ut och äta middag på restaurang X på kvällen. De som vill får gärna följa med oss, men ni får då betala maten själva. 
    Tala om i samband med OSA om ni vill äta middag med oss och i så fall vilken mat ni vill ha (några alternativ ni gjort upp med restaurangen om i förväg) så vi kan förbeställa mat och boka plats åt er.
    Detta ser vi i så fall som er gåva till oss och förväntar oss inget annat av er.

Svar på tråden Hur utforma bröllopet?