• Plättis

    Ofint?

    Alla vet inte vad OSA betyder, och i vår umgängeskrets är det osäkert på om någon skulle veta det. Så vi skrev "vänligen meddela om ni kommer och eventuella allergier senast" och ett datum. Alla svarade, alla som hade allergier meddelade det och allt gick jättebra. 

    Vi var 58 personer till middagen, så jag gjorde Excel-listor och fyllde i när någon hade anmält sig, eventuella allergier och så vidare. Är det så pass få att man kan hålla allt i huvudet är det lugnt, men jag tycker om listor


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag hade aldrig stött på OSA innan jag började hänga på BT för två och ett halvt år sedan. Sista svarsdatum och anmälan senast vet jag självklart vad det betyder, men "om svar anhålles" är jag osäker på vad det betyder även när det är utskrivet. Och jag har en universitetsexamen i svenska.

    I vissa kretsar kan OSA vara ett vedertaget begrepp, men man behöver samtidigt inte krångla till det mer än nödvändigt. Skriv rakt, enkelt och tydligt, och lämna gärna ett telefonnummer och skriv att gästerna får höra av sig på det numret om de har några frågor. Jag jobbar med att få fram information till människor som behöver den, och att skriva enkelt och tydligt är viktigast av allt. Om man inte förstår det man läser kommer man inte läsa allt, och hjälper det inte att läsa det igen kommer man inte läsa det fler gånger.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Pess skrev 2015-08-03 12:10:11 följande:

    Ojdå. Verkar som att om man använder begreppet OSA så får man räkna med att man inte kommer få svar av alla. ;P tror ni att det blir klarare om man skriver ut orden, eller kommer det fortfarande låta som grekiska för några?


    Det är bättre att omformulera till något som inte går missförstå. "Vi ser fram emot att få ditt svar senast" eller något liknande.

    I de allra flesta fall så finns det ändå någon som tycker att de inte behöver anmäla sig eftersom det är självklart att de kommer, typ föräldrar eller äldre släktingar. Men om man tydligt skriver i inbjudan att man vill ha svar och ett sista datum går det inte misstolka.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Ofint?