Inlägg från: Anonym (Smidigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Smidigt)

    Konto eller kontant vid önskan om bidrag till resan

    Hej! Är i full gång med att planera vårt bröllop trots att det är ett år kvar. Vi har i alla fall tänkt önska oss bidrag till bröllopsresan istället för presenter.

    Svägerskan gifte sig för ungefär 1 år sedan och de önskade sig också bidrag. Då hade de en "postlåda" framdukat där gästerna fick lägga sin gåva (pengar).

    Några gäster pratade innan bröllopet om dumt det var med lådan, då man skriver sina namn på kortet med pengar i. Hur lite vågar man ge? Blir man den "snåla fastern"? Ungefär så gick tankarna hos dessa gäster. Även fast brudparet skulle bli glad för minsta lilla så är det kanske en jobbig situation för en som inte har det så bra ställt.

    Samtidigt får man höra av andra att det är så tokigt och tjorvigt med denna "postlåda", varför bara inte ha ett konto att föra över bidraget till?

    Eftersom vi också ska önska oss bidrag så kom tanken upp om att ha ett kontonummer som står på t.ex toastmastern, som i sin tur efter bröllopet för över till oss. Då ser endast toastmastern vem som har gett vilken summa. Vad tror ni om den idén?

    Hur gjorde ni?

Svar på tråden Konto eller kontant vid önskan om bidrag till resan