• pamsa

    Festlokal i Norrköping

    Vi ska äntligen gifta oss också här och hade stora planer på att ha allt utomhus men börjar tveka nu ... tänk om det börjar regna :S. Skulle kännas mer tryggt att ha tillgång till en lokal :).

    JHalie Finns det porslin i den seglarklubben? Eller måste det hyras till? Hur gör du?

    En till fråga i den här tråden. Vad tänker ni bjuda på? Vi har tankar på exotisk planka eller smörgåstårta med fruktbuffé. 
  • pamsa

    Vi ska gifta oss i augusti, den 13 tänkte vi. Lokalen var reserverad då men han skulle höra av sig om den blev ledig då. Hoppas hoppas!! Håller tummarna att ni får fint väder då. Vi funderar också på att beställa från ica maxi exotisk planka och försöka få catering via dillqvist. Vi vill också ha det väldigt väldigt enkelt.

    Vad har ni tänkt ha för färger på ert bröllop? Jag har snöat in mig på vit och ljus persikafärg ????

  • pamsa

    Vilka härliga färger ni har valt! Vi har prelat nu den lokalen till den 27 augusti, vinkan ändra om det blir ledigt den 13 augusti ????. Vi har annars tänkt stora skogsgården i simonstorp men då måste allt vara utomhus. Lokalen inne är för liten. Det är jättevacker där , om det är fint väder. Vågar inte chansa????. Vi kommer att göra som ni, ha vigseln utomhus och middagen inne. Funderar med på att ta från Ica, hur gör ni med personal? Vi funderar på att hyra en två personer som fixar och ser till att lokalen blir städat efter oss.

    Tittar på bröllopsklänningar, den 16 september öppnar bridal outlet. Har blivit rekommenderad den sidan. Har du tittat på det? Så kul att utbyta ideér ????

  • pamsa

    ska titta på den sidan, jag hitta en klänning på nätet men det var över den budgeten jag har . ska försöka ladda upp den under morgondagen. jag tog kontakt med de geer gymnasiet för en vecka sedan fick svar igår. de ville att jag skulle höra av mig nästa termin angående personal så fanns det större chans att det finns elever som kan stäla upp. funderar på att lägga en. annons på facebook och se om ngn nappar .

    jag såg även att ica maxi kunde köra ut catering , ska försöka åka ut och prata med dem under veckan.

    jag var ute på pinterest förut för att få lite ideer på vad man ska bjuda till brudskålen. såg ngt som var jättesmart. de hade tagit en vattenmelon och med hjälp av pepparkaksformer skurit ut jättefina bitar som de har trätt på grillpinnar. ska försöka ladda upp bilder imorgon så kan du få se. billigt men jättefint ????

  • pamsa

    Mina systrar ska vara brudtärnor, jag har sagt att jag vill ha persikofärg på deras klänningar. De får välja fritt vad som passar dem Skrattande
    Tänkte att våra barn ska få vara med också och stå där framme. 

    Har du varit och tittat på lokalen? Hur ser porslinet ut?

    Jag ringde ICA Mxi idag och kollade utkörningsmöjligheter. Hon som svara sa att om det är en lördag skulle man se till att boka det i god tid.

    Tittade på kallskuret, jag tror det blir lite billigare en exotisk planka. Ska nog ta mig en funderare ikväll om vi ska ta det istället.

    Bål till bröllopsskål är somrigt och gott. Finns massa med goda recept på nätet :) 



    Funderar även på att ha mini cupcakes eller cakepop till kaffet. Vad ska ni ha?

    Det är svårt tycker jag med bröllop, jag var på bröllop för flera år sedan och har ingen större koll på ordning. Sitter och googlar varje kväll och tittar hur andra gör Skrattande

  • pamsa

    Vilka vackra bröllopstårtor! Det kommer se jättefint ut. Hur gör ni med musik? Vi funderar på att ha en spotifylista. Läste att man kan skriva på inbjudningskortet att gästerna ska fylla i sin favolåt. Får se om vi gör så ????.

    Vi ska oxå ha photo booth med propps. Jag beställde igår på ebay 54 st roliga propps för 34 kr , fri frakt. Kolla där ????

    Kommer ni ha bröllopsgåva till gästerna? Vi funderar på det att ge en liten gåva

  • pamsa

    Ja stolarna var inte så fina. Funderar på att köpa från ebay något som täcker. Vet du att jag såg på pinterest, vissa använder tapeter som bordslöpare. Såg jättefint ut.

    Tallrikarna var inte så fina heller men tror det får vara så. Vi tror att vi blir ca 80 till middagen. Funderar på bjuda alla som vi känner till vigseln och brudskål. Sen middagen blir närmaste vänner och släkten. På så sätt kan fler ha möjlighet att vara med den dagen.

    Tänkte bjuda på snittar från ica mirum, ostar och kanske frukt. Vill ju att alla som är med på vigseln ändå känner sig välkomna. Musiken får nog bli en spotify lista hihi. De där gardinerna som hänger i lokalen måste väl gå och ta bort. Vi har fått ändra datum på vår bröllop. Blir sista helgen i maj . Längtar!!

    Hur gör du med vigseln utomhus, vill dekorera altan men vågar inte kvällen innan. Fick veta att ungdomar är där på nätterna och festar.

    Hur gör du med personal? Vet du några bra servitörer som du kan rekommendera?

  • pamsa

    Det där med stolarna igen då, jag tänkte på det men min syster såg kort och sa att jag skulle strunta i det. Man vill ju inte kosta på det för bara en gång men jag funderar också på det om folk tänker på sånt. Fotograf skulle jag vilja ha, har mailat lite till olika fotografer men har ej fått något direkt svar. Vad skönt att du känner en fotograf! Tar hon fler uppdrag?

    När kommer du skicka ut inbjudan? Vi har gjort ett save the date mms som vi vill skicka ut snart . Jag tror jag får beställa det via nätet ...

    Hur många blir ni?

    Skönt att du har löst musiken, det måste vi med göra. Min son och dotters kläder funderar jag på att beställa från ebay eller lightinthebox. Får göra som du och vänta till mars.

    Jag har sett hjärtformadetvålar i superfina askar som vi funderar på att ge till gästerna.

    Pompom från ebay låter härligt, jag skulle viljaha det utomhus????

  • pamsa

    Det vart en arg gubbe på mitt inlägg.... Slant med fingret ????????????.... är ju inte arg...????????????????

  • pamsa

    Ska sluta göra gubbar på mobilen , blir bara en massa frågetecken.

    En grej som jag funderar på är brudskålen. Vad kommer ni skåla i?

    Vi funderar på cava eller mousserande vin, till tilltugg choklad , frukt och snittar. Är det för lite? bör jag ha mer?

    Kommer ju bjuda in vissa till endast vigsel och brudskål , vill att de ska känna sig välkomna och att man bjuder de på något...

    tänker jag fel? 

  • pamsa

    Jag börjar tänka om om just stolarna, som du säger så vill man ha det fint och enhetligt.

    Jag gick fram till ostdisken och frågade om de hade tilltugg och de ska plocka fram lite förslag till oss tills på fredag.  Meddelar då vad det blir Skrattande. Det som var bra med Ica Mirum var att det var hjälpsamma och kunde tänka sig fixa lite snittar och har mailat oss med frågor vad vi tycker om osv.

    Vi skickade ut "save the date" mms idag till folk. Jag tror att om du ber folk reservera ert datum så kommer de till ert bröllop. Vi tänkte skicka inbjudningskort i februari. Allt är så spännande nu!

    Jag hoppas få tag på serveringspersonal! hihi, skulle vara skönt att veta att det funkar .

    Så fint ni har tänkt med verandan, ska ni ha musik innan vigseln? Jag har min bror och hans flickvän som sjunger och spelar guitar.

    Vart beställer du organzatyg? Jag skulle vilja köpa klänning i butik eller iaf få prova men får se vad det blir. Är det försent att kolla på det i januari? skulle vilja gå på den här bröllopsmässsan ,  jag är sååå velig när det gäller klänning. Ser fram emot den dagen jag har den känslan som du har, att ha hittat klänningen!

    Vad har du tänkt för skor ? Jag skulle vilja ha klack, frågan är om man orkar hela dagen med klack.

Svar på tråden Festlokal i Norrköping