• Plättis

    Bjuda 2 av 5 morbröder?

    Vi bjuder alla våra mostrar, morbröder, fastrar och farbröder. Och kusiner med, för den delen. Mest för att både jag och min blivande man umgås med våra familjer och träffar dem allihop. 

    När vi skulle skriva gästlistan sa vi att vi bestämmer själva vilka som ska komma från varje sida. Jag bestämde över min släkt och han över sin, och det tror jag är jätteviktigt. Min släkt är större, men av de fyra personer som tackade nej var tre från min sida. Så det jämnade ut sig lite. 

    Rent etikettsmässigt brukar man säga att man inte bjuder bara några ur en familj, men om det är personer man inte har någon relation med och som man inte heller vill ha en relation med är det onödigt att bjuda bara för att vara snäll. När ni skickar ut inbjudan får ni vara beredda på att svara på varför ni inte bjudit in dem, bara. För folk brukar ha en tendens att lägga sig i, även om de inte borde. 

    Vår lokal rymmer precis så många som vi bjudit, så när vi träffat bekanta som antytt att de vill komma på bröllopet har vi sagt att det är fullt, och att vi prioriterat att ha släkt och närmaste vännerna där. Det har ingen knorrat mot. Och de allra flesta brukar förstå att det är dyrt att gifta sig, så man har inte råd att bjuda precis alla man känner. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Bjuda 2 av 5 morbröder?