Inlägg från: Anonym (Förvirrad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förvirrad)

    Inte bjuda sin pappa på bröllopet

    Hej!

    Jag har ett problem som har blivit större och större ju närmare vårat stundande bröllop närmat sig. För några veckor sedan så beslutade sig jag och min sambo oss för att gifta oss och det blir i september i år. Det känns precis som det ska, perfekt!

    Mitt problem har nu kommit till i om jag vill bjuda min pappa eller ej. Bakgrunden är följande:


    Mina föräldrar skilde sig när jag var 3 år. Har bott varannan helg sedan skolåldern ungefär (vart var han när jag var som minst? Har inte ens velat fråga min mamma om det). Han har aldrig kommit på en enda skolavslutning, inte ens min student. Ska tilläggas att han varje gång varit bjuden. Han har en ny familj, utöver mig och min brorsa, nygift med fyra barn i åldrarna 6-15. Han kom på min konfirmation, men inte på fikat efteråt. Jag har ändå en relativt bra relation med min farmor och hon kommer bli bjuden. Men nu har jag mer och mer tvekat på ifall jag ens ska bjuda honom med familjen. Han ringde inte ens på min födelsedag i februari och han hör i princip aldrig av sig till mig. När han väl ringer så kan han istället säga att det var länge sedan JAG hörde av mig. Varje gång något sådant händer så blir jag 10 år igen och det ända jag vill är att han ska älska mig och allt sånt där. Nu har jag kommit till en insikt om att det är hans om har gjort fel, han är den vuxna och jag är barnet, oavsett om jag är vuxen idag. Han har gjort fel, genom på ett ganska aktivt sätt valt bort mig och min brorsa. Nu är frågan om jag ska bjuda honom eller ej. Kommer jag sakna honom där? Jag vet inte. Kommer jag ångra mig? Jag vet inte. Är detta tillfället att göra the statment? Jag vet inte.

  • Svar på tråden Inte bjuda sin pappa på bröllopet
  • Anonym (Förvirrad)

    Grunden är att de växte ifrån varandra. Jag vet anledningarna till att de gick isär och jag vet att han även jobbade i Norge under större delen av tiden. Men man kan ju avgöra själv om man vill vara med sitt barn eller inte tänker jag. Skulle jag och min sambo gå skilda vägar så skulle jag göra allt som stod i min makt för att vara med mina barn. Och min mamma har aldrig hindrat oss från att träffa honom, utan istället varit den som drivit på och hämtat och lämnat o.s.v. När jag pratade med henne om det så sa hon att hon förstod och att han egentligen får skylla sig själv.

  • Anonym (Förvirrad)

    Som det ser ut i dagsläget så finns det i princip ingen relation. Han vet inte vad jag gör och jag vet inte vad han gör. De som egentligen borde vara en del av min närmaste familj betraktar jag mer som bekanta.

    Jag ska träffa min farmor imorgon och så tänkte jag berätta för henne om det och se vad hon säger.

  • Anonym (Förvirrad)

    De kan nog bete sig civiliserat så det är inget problem.

Svar på tråden Inte bjuda sin pappa på bröllopet