• Qlsson

    Hjälp med kinaklänning, snälla ni som handlat!!

    Hej alla som köpt Kinaklänning
    (misstänker att JJ's o Lightinthebox är samma skrädderi men olika säljare...)


    Ni som måttbeställt - upplever ni att måtten blev rätt? Blev det för stort, för litet?


    Ni som köpt "vanliga storlekar" - upplever ni att modellerna var rymliga? små? Långa? Korta?


    För jag har provat att måttbeställa men det fungerade verkligen inte utan klänningen blev alldeles för stor och på tok för kort (det är en knälång modell)
    Etiketten de sytt i anger rätt måt, dem som jag skickade in, men själva klänningen är 7-8cm för stor över bysten o 6-7cm för stor i midjan samt 15cm för kort. Trots att jag skickade med deras egen bild där de visar hur man ska mäta, och skrev in mina egna mått.


    Nu har jag blivit erbjuden 60% av min beställning som en kupong, alltså inte pengarna tillbaka, utan jag får en kupong på 60% av värdet på min beställning. Vågar jag prova igen?
    Vad är era erfarenheter, beställde ni den storlek som är närmast era egna mått, om du ligger mittemellan 2 storlekar tog du då en större eller en mindre?


    Tacksam för hjälp!!
    :)

  • Svar på tråden Hjälp med kinaklänning, snälla ni som handlat!!
  • sarahannae

    Jag har köpt en kinaklänning som var måttbeställd. Stämde sådär, men inte alls "måttanpassad". Jag rekommenderar absolut att köpa färdig storlek och sedan ta klänningen till sömmerska och justera tex längden om den är för lång. Lycka till!

  • Qlsson
    sarahannae skrev 2015-03-30 20:13:01 följande:

    Jag har köpt en kinaklänning som var måttbeställd. Stämde sådär, men inte alls "måttanpassad". Jag rekommenderar absolut att köpa färdig storlek och sedan ta klänningen till sömmerska och justera tex längden om den är för lång. Lycka till!


    Men var den för stor? För liten?
    Min gissning är att de alltid gör klänningarna större eftersom det går att ta in dem, men när min var 15cm för KORT föll den teorin... :(


    Var din för stor eller för liten?

  • crs

    Jag har måttbeställt från JJs, och den satt nästan helt perfekt! Lite stor i kuporna, och lite liten över höften (just det var nog mitt fel, jag hade hört att de kan vara lite stora så jag drog av lite på de flesta mått. Var kanske dumt att göra på just den. Så måttet stämde med det jag sa, jag bara sa fel.) I övrigt var den precis som den skulle! 

  • Undrande skaning

    Jag måttbeställde på JJs. Kanske uppgav jag lite för stort mått över bysten (ytterst lite) men den sitter nästintill perfekt. Jag kommer inte behöva ta den till sömmerska för att justera.

  • Nightrod

    Första gången vi beställde så måttbeställde vi och den var verkligen som gjuten på tjejen , lite för liten, men det var hennes fel då hon angav sina mått före hon gått upp några få kilon, men msom sagt...

    Denna gång beställde vi efter en färdig standard då hon ligger såppas nära och hon tänkte hon ändå kan ta in den lite, den var lite större än hon räknat med, men bara någon cm och det kommer vara lätt att ta in.

    Nu har hon ju en kropp som är väldigt tacksam för denna sortens kläder så jag tror personligen det ligger mycket i hur man ser ut i kroppen hur klänningarna kommer sitta


    Live free, ride free
  • SaraJ

    Jag måttbeställde från jjshouse men jag köpte en klänning med snörning i ryggen. Då går det ju att justera lite men jag upplever annars att den passar perfekt storleksmässigt. Möjligtvis att själva kuporna till brösten är lite små men jag vet inte om det är storleken eller modellen på klänningen som är lite tokig då. Längden blev perfekt men jag la till några cm också eftersom jag vill ha höga klackar. Jag hade tänkt mig att ha 8 cm klackar men det passar bäst med 7 cm klackar till den som den blev nu.

  • Magenta

    Jag måttbeställde 2 olika med snörning i ryggen från 2 olika kinaföretag och de satt helt perfekt! Inte en enda ändring på dem

  • olivia6754

    Hej!

    Jag beställde min ena klänning( ja jag är en sån behöver flera för att bestämma mig) från Aliexpress. Klänningen var inte måttanpassad efter mig men jag beställde en klänning så nära mina mått som möjligt. Just den jag beställde hade en mått tabell utifrån bh -storlek , vikt och längd som stämde bra in på mig. Beställde dessutom en klänning som hade snörning bak så att man kunde korrigera lite. Min tanke var att klänningen var såpass billig att jag ändå hade råd att sy in den om den skulle varit för stor.

    Något att tänka på när man beställer från aliexpress är dock att de ofta använder bilder på klänningar från kända designers och att klänningen man får inte kommer vara identisk med den på bilden. Scrollar man ner lite på sidan så har de dock bilder på den exakta klänningen de säljer.

    Lycka till!!

  • Qlsson

    Å tack för alla svar!!


    Hoppades att ni skulle svara likadant allihop ;)
    men jag får väl helt enkelt hålla tummarna o försöka igen!

  • mycketsaft

    Jag beställde en brudklänning måttbeställd och den passade riktigt bra, behöver bara justera bandet i nacken. Beställde samtidigt en annan klänning i storlek 38 och den satt bra förutom i bysten där den var enorm! Som tur är går det att fixa hos en sömmerska.

  • Qlsson

     Tänkte bara komplettera med en bild på min klänning och de små jackorna jag köpte samtidigt. Det är alltså beställt "champagne" både i klänning och jackor (jackorna gick f.ö. bara att FÅ i just champagne) så min misstanke är ju att de råkat sy klänningen i "golden" - men det har de inte velat kännas vid. (än)


    Hoppas höra av dem idag ang kompensation. De har erbjudit 60% av klänningens pris i "kupong" men den stämmer ju inte alls med måtten jag skickat till dem (alldeles för stor OCH 15cm för kort!?!) förutom då att den är smutsgul... Så jag vill ju ha 100% tillbaka - utan att behöva returnera klänningen o vänta 20-25 dagar innan jag får "kupongen" - det börjar nämligen bli lite brått nu.


    :(

  • Nightrod
    Qlsson skrev 2015-04-01 08:35:36 följande:

     Så jag vill ju ha 100% tillbaka - utan att behöva returnera klänningen o vänta 20-25 dagar innan jag får "kupongen" - det börjar nämligen bli lite brått nu.


    :(



    Förstår att du vill ha pengarna tillbaka men att du inte skulle behöva skicka tillbaka klänningen känns ju inte som du kan kräva. Skall man få pengar tillbaka eller byta varaså får man ju alltid lämna tillbaka det man köpt i valiga fall.

    Skulle jag va som dig skulle jag fortsätta bråka om ersättning, dvs pengar tillbaka ingen rabattkupong och sedan beställa en från JJ-house medans du bråkar med dem så du får klänningen i tid
    Live free, ride free
Svar på tråden Hjälp med kinaklänning, snälla ni som handlat!!