Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis
    Nightrod skrev 2015-02-25 12:47:24 följande:
    Oj oj oj, vågar folk fortfarande säga så utan att bli stämplade som rasister
    Ett sidospår, men i USA är det tydligen lika illa att säga att man är ateist om att säga att man är våldtäktsman. (Källa: The Unbelievers, finns på Netflix.) 
    Allrakäraste skrev 2015-02-25 12:27:43 följande:

    Härligt! Sparar denna tråd! Varken jag eller sambon är speciellt religösa av oss men vi skulle aldrig valt att gifta oss i kyrkan om vi inte skulle kunna tänka oss att "stå ut med allt prat om Gud". Ta seden dit du kommer heter det ju!


    Jag ville inte gifta mig i kyrkan eftersom jag inte vill ha gud med på mitt bröllop. Både jag och min sambo är konfirmerade, döpta och hela baletten, men man får ju ändra sig även som vuxen Det har varit lite drama i och med att vi förklarade det för våra familjer, men de är helt med på att vi får bestämma själva. 

    Dessutom skulle det kännas som hyckleri ifall vi lovade trohet inför gud och denna församling när sambon till vardags bär kläder med satanistiska motiv. Metal i kyrkan är visserligen sjukt läckert, men inte för oss.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Pess skrev 2015-02-26 03:53:57 följande:

    Också ett sidospår. Är han satanist eller av vilken anledning bär han sådana motiv? Fascineras en del av vuxna människor som, i likhet med många tonåringar, väljer att klä sig eller styla sig på "provocerande" eller uppenbart "uppseendeväckande" sätt. Vad vill man uppnå med detta och vad vill man skicka för signaler? Hur blir man bemött av omgivningen? Av vad jag förstått är nog även nightrod och hans blivande kvalificerade till att svara på detta. I just ditt fall, plättis, tycker han bara att det är snyggt eller vill han förknippas med saranism? Frågar i all välmening :)


    Han är inte det minsta satanist, utan vi är båda två ateister. Men vi lyssnar på mycket death metal och black metal, och för många band inom den genren är det standard med upp och nedvända kors, crux satana, slingrande ormar och döskallar av alla de slag. 

    Min åsikt är att man ska vara medveten om vad symbolerna står för, men sedan behöver man inte hålla med om vad de betyder. Han är genomsnäll och det enda som eventuellt skulle kunna provocera någon är motivet på vissa av hans tröjor, men han är fullt medveten om vilken inverkan det har på omgivningen om han tar på sig en tröja med texten "God is great, Satan is super" till exempel. 

    Även om min sambo bara ser en snygg tröja från ett band han lyssnar på så frågar han mig vilka kläder han får ha Tungan ute Två meter skäggig man som behöver hjälp att klä sig, det är typ det sötaste jag varit med om. Han har definitivt inget intresse av att provocera andra, utan vill ha kläder han tycker ser bra ut och visar samhörighet med andra som lyssnar på samma musik som oss.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Nightrod skrev 2015-02-26 12:47:03 följande:
    Mini deatmetal festival i sthlm i helgen
    I Umeå också! {#emotions_dlg.djavulsk} 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Allrakäraste skrev 2015-02-26 12:02:58 följande:
    Helt rätt Plättis, starkt av er att stå på er! Vill man inte alls att gud ska nämnas när man gifter sig behöver man inte gifta sig i kyrkan :) Det finns så otroligt många andra fina ställen att gifta sig på - och helt ärligt, gift blir man ju även om man väljer att viga sig i ex. sitt badrum ;)
    Vi kommer få den bästa dagen vi någonsin kunnat drömma om, vigsel på en terrass med utsikt över Umeälven och en vigselförrättare som än så länge verkar hur gullig som helst. Ingen kommer nog sakna gud på vårt bröllop, utom kanske mor- och farföräldrar (och föräldrar) som är uppvuxna med att det ska vara så. Men det har vi inte tänkt lyssna på  
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Allrakäraste skrev 2015-02-26 12:59:49 följande:
    Det låter verkligen som att ni kommer att få en helt underbar vigsel :) Och det är ju ER vigsel inte era föräldrars eller mor-/farföräldrars, de har ju redan gjort det och fått som de ville då ;)
    Min sambo är först i sin släkt på typ 25 år att gifta sig, så det kommer bli historiskt i vilket fall. Och min släkt är bara glad över att vi gifter oss så vi har något att fira. Bättre träffas på ett bröllop än en begravning, om vi säger så... 
    Nightrod skrev 2015-02-26 13:01:46 följande:
    Har skickat PM så kan vi nörda vidare om musik och skägg där Cool
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Ni som vill gifta er kyrkligt men vill skippa Gud - Se hit!!