• Aniara4

    Vår son ej bjuden av sambos bror

    Det är inte ett dugg konstigt att brudparets egna barn är med på ett i övrigt barnfritt bröllop. I regel är alla som står dem nära med på bröllopet vilket gör det svårt att hitta barnvakt. För alla övriga gäster är det oftast en som i första hand är släkt/vän med paret, och den andra förälderns släkt är inte där.

    Vi hade barnfritt bröllop och nej, vi gjorde inget undantag för mitt enda syskonbarn utan hen fick en rolig kväll hos sin kusin istället vilket passade alla mycket bättre. Väldigt många av våra gäster hade barn och vi hörde inte ett enda gnäll om att de inte var bjudna, alla tyckte det var fullständigt rätt och rimligt.

    Det här är alltså ett vanligt sätt att bjuda och inte ett dugg konstigt, ni har INTE blivit illa behandlade, så om du kan försöka tagga ner lite känslomässigt kanske det blir lättare att lösa de praktiska frågorna.

    När du har tänkt efter och lugnat dig lite (det går oftast bättre att prata om saker när man inte är jätteupprörd) kan ni kontakta brudparet och förklara ert dilemma. Att ni kan tänka er att ha barnvakt en dag/kväll men inte i flera dagar, och det är svårt för er att ta er från festen på kvällen. De kan då, om de är någorlunda empatiska och tillmötesgående (och inte förstörda av bröllopsstress) kanske hjälpa er att hitta en lösning, antingen att de går med på att er son får följa med, eller att de sätter er i kontakt med någon annan gäst som också åker hem på kvällen.

    Går det inte att lösa får din man åka ensam (eftersom han är den som är släkt) och du stannar hemma och har det mysigt med sonen. Det är också en väldigt rimlig lösning.

  • Aniara4

    Hur har det gått, har ni pratat med brudparet?

    (Det försvann en massa relevanta trådar under ett berg av olika reklamspammare häromdan så...)

Svar på tråden Vår son ej bjuden av sambos bror