Inlägg från: Anonym (Tärnan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tärnan)

    Brudföljet får betala allt själv?

    Hej! Vill bara skriva av mig lite så här i bröllopsplaneringen x2. Håller nämligen på att planera mitt eget bröllop samtidigt som jag planerar väninnans bröllop. Jag ska vara brudtärna på väninnans bröllop och jag kan inte låta bli att tycka att de är lite snåla. Jag ska betala klänningen själv, jag får själv välja vilken klänning jag vill men den ska vara en specifik färg och knälång. Sen ska bruden såklart godkänna den också. För det första använder jag sällan klänning, för det andra gillar jag inte alls att visa mina ben men det struntar jag i nu. Känns roligt att få vara hennes brudtärna men kan ändå inte sluta irritera mig lite över att jag måste betala allt själv. Jag menar, en femhundring kan man väl bidra med åtminstone? Kan köpa en väldigt billig och enkel klänning men jag ska ändå gå där i kyrkan, vill också känna mig fin och uppklädd.

    Sedan fick jag höra att han som ska vara marskalk också måste betala kläderna själv. Brudparet räknade med att han skulle använda samma kostym som han hade när han tog examen för flera år sedan, skjorta och fluga ska han också betala. Kanske inte några stora summor att betala för varje person men fortfarande, är det inte snålt? Frågar man inte som brudpar om man får bidra åtminstone?

    Jag och min fästman planerar som sagt bröllop och jag kan inte ens tänka mig att brudföljet ska betala sina egna kläder när vi som brudpar sätter krav på färg och form. Men visst, alla är vi olika och tycker olika. Jag kommer inte nämna något åt brudparet då jag inte vill förstöra något. Undrar bara lite hur andra tänker kring detta, är det så vanligt att brudföljet betalar sina kläder själva? Att man som tillfrågad tärna/marskalk endast ska vara tacksam och känna sig ärofylld? ????

Svar på tråden Brudföljet får betala allt själv?