Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Immunförsvar

    Gäller det oavsett vilken typ av träning du ägnar dig åt? Styrketräning, promenad, cykling, simning, zumba, yoga?

    Prova att testa olika träningsformer för att se om det är någon som gör att du kan komma igång utan att bli sjuk. När jag satte igång att träna började jag med styrketräning hemma på vardagsrumsgolvet med egna kroppen som vikt (och ibland två vattenflaskor fyllda med vatten). Det gjorde att jag fick upp grundstyrkan innan jag klarade av att konditionsträna.

    Vad händer om du t.ex. kör halva zumbapasset några gånger (du kan ju variera vilka låtar du kör...)? Du måste inte köra fullt ös från början om du riskerar att bli sjuk, bättre då att ta det lugnt och försäkra sig om att orka hålla det uppe.
    Eller kombinera en kortare, rask promenad med en omgång benböj och kanske lite sit-ups?

    Jag tror det gäller att du inte överanstränger dig. Ja, det kan låta skitfånigt att börja med tre zumbalåtar och att man knappt blir svettig av det, men om du slipper bli sjuk så kan du sen gradvis bygga upp din lungkapacitet och även ditt imunförsvar så att du orkar mer och mer.

  • Alyllyra
    Anonym (Hjälp) skrev 2015-01-12 20:15:25 följande:

    Ja all träning tyvärr


    Jadu, jag tror inte att det är så mycket ett internetforum kan göra för dig. Låter mer som att du skulle behöva gå till en specialist för att kunna komma igång med både bra mat och träning.

    Du måste vara villig att testa dig fram för att komma fram till vad som fungerar för just dig. För vissa funkar LCHF (både strikta och mindre strikta varianter), för vissa funkar GI, för vissa tallriksmodellen. Man kan inte veta vad som funkar bäst förrän man har testat.

    För mig funkade det väldigt bra att i stort sett utesluta pasta (i kombination med träning så klart). Åt andra kolhydrater, bara inte pasta. Men det hade jag aldrig vetat om jag inte testat. Nu kör jag på ett 80/20 tänk, dvs. äta bra 80 procent av tiden så behöver jag inte oroa mig för de resterande 20. Mat ska vara kul, inte en källa till ångest.

    Men maten kan inte göra allt. Man måste träna också, annars kanske man förvisso blir smal, men extremt svag också. Därför tycker jag att du ska uppsöka nån som kan hjälpa dig med att ta fram övningar som passar dig och som du kan göra hemma. Någon som kan ta hänsyn till dina lungproblem och har jobbat med liknande problem förut. The interwebz kan nog inte hjälpa dig.
Svar på tråden Immunförsvar