Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Dilemma, inte bjuda

    Jag håller med Aniara4. Jag tycker hon beskrev det väl.

    Jag har en väldigt liten släkt - som jag knappt umgås med heller.
    Maken har en väldigt stor släkt där både han och jag umgås rätt mycket med alla på hans mammas sida, men knappt har träffat dom på hans pappas sida.

    När jag visade gästlistan för svärmor så tittade hon på mig och frågade "har du träffat kusinerna på din svärfars sida" och nej det hade jag ju inte gjort...
    Då tog hon en rödpenna, strök över dom och sa "då ska du inte bjuda dom heller, försök bjuda lite mer av din släkt istället, även om du inte umgås med dom så mycket längre".


    Så det gjorde vi.
    Vi gick från 10 personer på min sida (inklusive någon nära vän) och över 90 personer på hans sida, till kanske 60 på hans sida och 18 på min... och så 10 gemensamma vänner.


    Nu var det många av hans släktingar som inte kunde komma ändå och vi slutade med totalt 64 gäster, och då bjöd vi in lite extra gäster i efterhand när vi såg att många inte kunde komma.
    Vi gjorde alltså en B-lista och bad om snabba svar för dom som visste tidigt att dom inte kunde komma.
    Så det kan också vara ett alternativ för er.
    En B-lista... 
    Var bara öppen och ärlig med att ni har en platsbegränsning och att ni har fått lov att begränsa antalet inbjudna till en börja med och att ni då inte har gått efter att bjuda syskon i kusinskaran, utan först och främst de kusiner ni har en relation med. Men att om ni får avhopp så kommer ni bjuda in fler....

  • Chicita

    Det är klart att det går. 


    Det ni får ställa in er på är ju att någon kan bli sur (varför fick brorsan/syrran komma och inte jag).
    Där kan en "B-lista" och en uttalad platsbrist hjälpa till.


    Bjud dom ni vill ha.
    Klagar någon - berätta att ni har begränsad plats, men om någon hoppar av så har ni en lista på fler som kommer tillfrågas - och då i ordning av de ni umgås mest med.

    Klagar ingen... så behöver ni ju inte förklara något heller :P

Svar på tråden Dilemma, inte bjuda