Inlägg från: Anonym (Bruden) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bruden)

    Dilemma, inte bjuda

    Vi ska gifta oss 2016 och då vi båda två studerar kommer bröllopet vara rätt "litet" och vår plan är att bjuda 20 släktingar var och sedan 20 vänner.


    Vi står nu inför ett dilemma med min sambos släkt och hans kusin. Han har två mostrar som båda har barn. Att bjuda alla kusinerna skulle göra så att andra släktingar och vänner vi står närmare inte kan bjudas speciellt med tanke på om man ska bjuda allas partners också. Han står de olika kusinerna
    olika nära men de står varandra rätt närmare. Jag kommer själv bjuda alla mina kusiner på mammas sida (alla har partners och barn)
    Men de finns en kusin på hans sida som ställer till det i våran planering och som på ett sätt blir avgörande för hur han ska göra.
    Kusinen är i ett etablerat förhållande (de kommer ha barn vid bröllopet) med en nazist/rasist. Min sambo vill absolut inte bjuda honom och känner sig delad över hennes inbjudan då hon också närmar sig den kulturen.
    Under de 5 år vi haft tillsammans har jag aldrig träffat kusinen, kusinen har inte följt med och hälsat på hans familj under dessa år och de har inte träffat hennes pojkvän heller. 
    Hur vi gör med denna kusin måste ju tyvärr påverka de andra kusinernas inbjudningar (från 10 till 22 års ålder). Svärmor tycker att de ska bjudas in allihopa men det känns ju hemskt att vi ska strunta i att bjuda in vänner vi vill ha med för att dessa personer ska bli bjudna "för att så ska det vara med släkt".


    Hur löser man problemet?


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-01 13:26
    Jag kanske ska tillägga att jag har barn i min släkt som är mörkhyade så det är också ett orosmoment för mig då det känns sjukt att jag ska bjuda in dessa till att umgås med en medlem ur Svenskarnas Parti.
  • Svar på tråden Dilemma, inte bjuda
  • Anonym (Bruden)

    Mina kusiner kommer ju bli bjudna oavsett och de får ta med partners och barn. Men min sambo har många fler kusiner och hälften av dem har jag aldrig träffat och då inte heller min sambo sen har var 16år.

    Jag tycker mest bara att det vore synd att två av hans kusiner (son vi träffat flera gånger under dessa år)inte blir bjudna p.g.a. att det ska va rättvist i släkten. Den delen av släkten är rätt tajt utan.min sambos familj.

  • Anonym (Bruden)
    Nightrod skrev 2015-01-18 11:20:09 följande:

    vi har ibland gäster på olika krogar som man i efterhand vet att de vart svenskarnas part eller sympatier kraftigare än så.
    Och det är YTTERST sällan som det märks av då et vet att folk inte delar dras uppfattningar därav inte gör något väsen av sig.
    Skulle jag vara som dig hade jag vart mer orolig om du haft vänsterextremister för de är väldigt högljudda och ställer ofta till problem.

    Nu vet ju jag inte hur just denna personen är, kan ju vara så att an är totalt dum i huvudet och aldrig kan knipa igen pajhålet, men som sagt. Vad jag har erfarit såhär långt så är de enbart "högljudda" om sina åsikter när de är flera som diskuterar mellan varandra.

    Men det är ERT bröllop ni bjuder vilka ni vill, så tror du att det kan bli et orosmoment så bjuder ni inte de som ni tror kan göra ER dag lite sämre

    Lycka till


    Jag tror inte att den här personen kommer ställa till med något liv eller ens märkas på bröllopet. Det har inget med saken att göra utan det är helt enkelt att vi inte vill ha sådana människor i våra liv. 


    Att nån skulle vara "vänsterextremist" ser jag inte som något problem då deras ideologi inte håller på och förstör livet för några andra av de inbjduna gästerna.. Men nu när det gäller rasism känns det bara väldigt obehagligt och kränkande mot mina släktingar som blir utsatta för hot och kränkningar av medlemmar i detta parti
    Personen kommer inte bli bjuden, det är snarare hur situationen runtomkring ska lösas..

  • Anonym (Bruden)

    Asså problemet är ju snarare om det går att hantera att några av hans kusiner inte bli bjudna eller lära man skippa att bjuda alla.
    Hans kusiner är tajta då de bor på samma ort men min sambos familj bor inte där med resten av släkten så han är bara tajt med några.
    Det är redan bestämt att denna kusin och hennes kille inte kommer bli bjudna, det är snarare ifall det fortfarande går att bjuda andra av hans kusiner som jag faktiskt träffat och han tycker om. De är ju så unga kusinerna, 10-23år.

Svar på tråden Dilemma, inte bjuda