Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Resa till Australien- nytt namn gammalt pass

    Nu är jag ingen expert på det här, men både resebolag, polisen (passutfärdarna) och skattemyndigheten brukar rekommendera att man gör som ni har gjort.

    I ert fall skulle jag nog ha sett till att få ut personbevis och ha med en kopia på vigselbeviset så att det framgår att namnbyte har skett i samband med vigsel ifall det uppstår frågor någonstans

  • Chicita

    Tror att så länge som du har alla papper med dig så borde det vara lugnt.
    Du behöver ju inte visa fram vigselbeviset mm om dom inte frågar ;) 

  • Chicita

    Jag hade vigselbeviset i handen när vi mellanlandade i Frankrike och skulle gå igenom gaten och nästan försökte tvinga vakten att titta på dom :P


    Jag var såååå nervös där. Mig viftade dom bara igenom, medan maken fick plocka av sig något lager med kläder så dom kunde kolla för dom tyckte att det såg ut som att han försökte smuggla ett paket under tröjan (tror han hade lagt ett paket näsdukar innanför tröjan bara för att han fick båda händerna upptagna med annat när vi letade oss runt där ;) 

  • Chicita
    Helenah skrev 2014-12-09 08:09:12 följande:

    Haka :) ja ofta är det kanske inte så farligt som man tror. Reste du med i ditt gamla namn då? Minns du om du hade översatt alla papper till engelska eller om det var samma som du fått från Skatteverket?


    Jag reste i gamla namnet. :) 


    Vi åkte 2 veckor efter bröllopet så det var på gränsen att namnbytet skulle hinna gå igenom. Så vi bad prästen att vänta någon vecka med att skicka vårt vigselbevis också men vi visste ju inte om hon skulle göra det. Så för säkerhets skull... Jag hade liksom inte ens koll på vad jag hette just då ;) 


    Vi tog bara dom svenska dokumenten. Det blev en sån där "oh shit... tänk om...." typ på morgonen innan vi åkte så vi hade inte tid att fixa på annat sätt ;) 

Svar på tråden Resa till Australien- nytt namn gammalt pass