• Allrakäraste

    Bjuda gästerna på resa och övernattning, eller bidra?

    Jag och sambon har samma dilemma när vi planerar bröllop. Vi bor just nu i en stad ca 1 timme ifrån min hemstad men 80 mil ifrån hans hemstad. Vi velade fram och tillbaka kring hur vi skulle göra, antingen gifta oss i någons hemstad eller ex i fjällen. Det slutade med att vi bestämde oss för min hemstad. Visserligen så innebär det ju att hans vänner och släkt får resa men vänder man på resonemanget så är ju alternativet att det faller på min släkt och vänner istället. Och väljer vi en helt annan ort för bröllopet (ex någonstans i fjällen) så faller en del äldre släktingar bort automatiskt.

    Vi har diskuterat mycket kring den här frågan och det har varit ganska jobbigt för oss eftersom vi inser att en del personer säkert kommer att tacka nej för att de inte orkar/har möjlighet att resa och betala för att komma på vårt bröllop och dela dagen med oss. Men i slutändan går det inte att få milimeterrättvisa utan vi får utgå ifrån det som känns bäst för vår del och den plats som tilltalar oss mest.


    På din fråga om att bidra med en summa för att vissa gäster behöver resa och betala för övernattning så är det väl absolut någonting man kan göra tycker jag. För vår del är det däremot inte ett alternativ då bröllopet redan kostar så pass mycket - och nej nu satsar vi inte på något lyxbröllop men kommer ändå att behöva spara ganska ordentligt. Däremot tänker jag försöka - som någon nämnde ovan - att kontakta hotell och se om det går att få rabatt om gästerna anger att de hör till vårt bröllop. Vi kommer även försöka att skicka ut inbjudningarna i god tid eller i alla fall muntligt sprida datumet till de som vi verkligen vill ska kunna närvara. Just för att de ska ha tid på sig att se om de har ekonomin för att resa och betala boendet.

Svar på tråden Bjuda gästerna på resa och övernattning, eller bidra?