• Plättis

    Vill inte ha barn

    Jag har vänner som sagt att de inte vill ha barn, för att sedan ångra sig. Men jag känner också de som stått fast i sin övertygelse om att de verkligen inte vill ha barn. 

    Att inte vilja ha barn på grund av klena nerver och för att det skulle ändra dina rutiner tror jag inte är hela sanningen. Vissa har barnlängtan, andra inte. Och det ska inte vara något konstigt i att man inte vill ha barn. 

    Det viktiga är nog att du pratar med din fästman om det. Du är 24 år gammal och har koll på vad du själv vill i livet. Om barn inte är en del i de planerna så är det inte rättvist att få honom att tro det, särskilt inte om ni planerar bröllop och ett liv tillsammans. 

    Själv har jag velat fram och tillbaka, och jag kan se mitt liv både med och utan barn. Det viktiga för mig är att min sambo, mannen jag vill dela livet med, har samma uppfattning som mig. Jag älskar honom som han är, och vårt liv som det är. Det gör han också. Men vi båda vill ha barn och bilda familj, vilket vi diskuterade redan i början av vårt förhållande för att veta var den andra stod. 

    Samma kväll som vi officiellt hade blivit ett par pratade vi igenom alla viktiga frågor. Religiösa övertygelser, barn, bröllop, politisk tillhörighet och pinkod till kontokortet Cool


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Åh, vad irriterande det är när man inte kan citera! 

    Hur som helst. Någon, om din fästman är medveten om det så har ingen annan någon rätt att säga något. Min sambos familj sa förut att vi var så unga och inte skulle ha någon brådska med förlovning, bröllop och barn. Över en natt blev det helt plötsligt jättebråttom. Men deras åsikter är deras egna, de påverkar varken mig eller min sambo. Så länge din sambo kan ställa sig bakom dig och säga att de ska lugna ner sig, att det inte bara är ditt "fel" att ni inte skaffar barn. 

    Marleo, jag har vänner som redan från tonåren vetat att de inte vill ha barn. Alla har sina anledningar, och det ska vara upp till var och en att bestämma. Ja, vissa ändrar sig, men långt ifrån alla. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vill inte ha barn