Inlägg från: Sommaren2015 |Visa alla inlägg
  • Sommaren2015

    30-40 barn, möjligt att rodda?

    Hej alla kloka!

    Min första tanke när min fina sambo och jag bestämde oss för att gifta oss nästa sommar var - "alla ska med". Jag gillar att umgås med olika folk i olika åldrar, former och har både vänner med 2 och 4 ben som jag älskar överallt annat.

    Hundvännerna har min sambo lagt in veto mot, vilket säkert är det rimligaste för hundarna också. De får vara hemma och chilla.

    Men alla underbara barn!! Hur ska man få dem att ha det kul PLUS att deras föräldrar kan vara någorlunda avslappnade. Men när jag räknar kommer det vara MINST 30 barn (och med barn menar jag inte 13 åringar utan snarare 5 och nedåt) och ett antal ammande (de får såklart vara med hur vi än gör) plus ett par yngre tonåringar då.

    Jag blir helt matt bara jag tänker på det. Men samtidigt känns en stel vuxenfest (jag vet att det inte måste bli stelt, men barn gör ju lite varje fest)

    Nu har vi tänkt alla syskonbarn får komma men inga kompis och kusinbarn eller andra barn (förutom de som ammar) 

    Vet att det kan bli sån mycket bråk kring sånt här. Pratat med ett par vänner som har barn, de tycker det skulle vara roligast att gå UTAN barn pga att de då kan njuta mer av festen. (min sambos tvilling bor + fru kanske tom lämnar sina hos mormor så att de kan koncentrera sig på att festen)

    Men alla resonerar ju inte så utan kanske tänker att "vissa" barn få följa med men inte deras. Jag funderar på att prata med alla vars barn inte kommer kunna närvara på festen (men som klart är mer än välkomna på vigseln) att vi först tänkte bjuda alla barn, men sen insåg att det skulle vara svårt att genomföra och därför dra gränsen vid min sambos brorsbarn (jag har inga syskonbarn)  Eller kan man "lägga" på varje förälder att de själva får passa sina egna barn på bröllopet om de följer med. 


    Vi har tänkt på att ha barnvakter/låna in teaterpedagoger från en kompis jobb, men det krävs ju otroligt mycket att hålla 35 barn i schack under hela tiden en fest pågår.

    Den som orkar läsa (och dessutom svara!) detta är min hjälte :) Vi vet varken ut eller in.

  • Svar på tråden 30-40 barn, möjligt att rodda?
  • Sommaren2015

    Ert upplägg låter smart Eme
    Att barnen kan mingla lite efter vigseln men att middagen/festen är för de vuxna. 


    Tack för all input!!!

  • Sommaren2015

    Ja, det är stor skillnad på runt 10 barn mot närmre 30.

    Tänker att de är så för oss för att vi gifter oss nu när många av våra vänner har två barn, ofta under 5 år. Då blir det genast väldigt många ungar :)

Svar på tråden 30-40 barn, möjligt att rodda?