Inlägg från: Anonym (Fundersam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fundersam)

    Bjuda in kriminell släkting?

    Hej alla brudar! 

    Jag har en fundering som jag hoppas få hjälp med här inne. Vi planerar bröllop till nästa sommar och har pratat om gästlistan. Vi är rörande överens om att det blir närmaste släkten och några vänner, ca 45 st. Min sambo kommer ha alla sina syskon och syskonbarn med.

    Nu till vårt dilemma: Ett av syskonbarnen är gravid. Hon är 20 år och har varit ihop med sin kille i ca 6 månader. Han har dock suttit i fängelse i ca 3 månader nu och har en tid kvar. Hon är säker på att han är den rätta för henne och kommer vänta på honom. Min sambo vill inte bjuda med hennes kille eftersom han är kriminell och sitter nu för misshandel av butikspersonal (oprovocerat våld). Men enligt all etikett ska man ju bjuda med respektive när paret är etablerat. De har ju inte varit ihop så länge men vad kan bli mer etablerat än att vänta barn ihop? Jag är kluven eftersom han kanske känner sig utanför om han som pappa till barnet inte blir bjuden. Men samtidigt har vi aldrig träffat denna person och med hans bakgrund så är jag lite osäker... 

    Någon som har något smart svar? 

  • Svar på tråden Bjuda in kriminell släkting?
  • Anonym (Fundersam)

    Tack för era svar! Jag tror vi avvaktar lite och sedan pratar med sambons syster vid tillfälle. Jag vet att han har suttit inne flera gånger tidigare och att det är droger inblandat. Själv kommer jag från en totalt motsatt miljö så det är därför det här är främmande för mig. Det är som ni säger att man kan behöva en andra chans, men samtidigt vill vi ju inte ha en påtänd person på bröllopet. Ja vi får helt enkelt avvakta och se hur han mår och hur deras relation ser ut när han kommer ut. :) 

  • Anonym (Fundersam)

    Tack för alla era svar. Jag tror också som Towand­aa1971 skriver att det kan vara bra att träffa personen innan och prata. Håller med om att tydlighet är bäst och då får man också en egen uppfattning om personen. 

Svar på tråden Bjuda in kriminell släkting?