Inlägg från: September2014 |Visa alla inlägg
  • September2014

    Ekologiskt!

    Ekoviner är som tur är inte längre synonymt med sämre kvalitet, det finns många bra viner som är eko! Precis som icke eko-viner är ju det här med ett "bra" vin subjektivt och det är väl mer vad/hur man kombinerar drycken som avgör vad som ger det bästa resultatet. Så nästa gång du är på Bolaget, fråga efter ett vin till det ni ska äta eller utgå från det du brukar gilla typ "jag brukar köpa detta vinet, har du något i den stilen fast eko"?
    Jag jobbar själv på Systemet nämligen och tycker att det är jättekul att fler och fler uppmärksammar sortimentet! 
    En annan märkning som förekommer i bland annat Sydafrika, Argentina och Chile är Fairtrade/Fair for Life som även tillvaratar de sociala aspekterna så som arbetarna i vingårdarnas villkor, lönesättning osv. 

    Hoppas detta hjälpte dig lite! :)

  • September2014

    Systembolaget består av 2 sortiment - Ordinare sortiment som är inköpt av Systembolaget via inköpsavdelningen (ca 90-95% av de produkter du hittar i butikerna), det är dessa som har våra smakbeskrivningar och klocksymboler.

    Det andra sortimentet är Beställningssortimentet (BS) som är leverantörernas sortiment. Där kan de själva lista hur många artiklar de vill, utan specifika krav osv som sedan vid kundbeställningar levereras till butiker. Det är också upp till leverantören hur lite de vill skicka som minst ex 1 flaska, 6 flaskor, 1 låda osv. Många viner i BS kan beställas styckevis medan öl/cider är vanligt med hela kollin. Dessvärre verkar det som den du är ute efter är ett undantag och leverantören har helt enkelt valt att skicka minst 1 kolli (6 flaskor i detta fall) per beställning. :)

Svar på tråden Ekologiskt!