Inlägg från: lefluff |Visa alla inlägg
  • lefluff

    Hemligt bröllop

    Hej :)


    Efter 3,5 år tillsammans har min karl och jag redan lyckats få två fina barn. Och nu tycker jag det är på tiden att vi gifter oss. (Jag har bearbetat min karl länge på den punkten, han börjar mjukna nu och har "gett med sig" (Vad hemskt det låter, haha) Han är nämligen begagnad, har varit gift en gång förut, men det har inte jag)


    Vi har bestämt oss för att gifta oss hemligt, bara han och jag och låna vittnen på rådhuset. Råkade se att våran fyraårsdag var på en lördag och det fanns lediga tider då. Så jag bokade den och beställde alla papper (karln såg väldigt nervös ut :P)

    Anledningen till att vi vill ha det hemligt är för att hans släkt inte bor i Sverige, de har aldrig orkat bemöda sig med att åka hit och hälsa på sina barnbarn, så då orkar de säkert inte med ett bröllop heller tänker vi (1,5 timmes flygresa lixom. Jobbigt)
    Men man kan ju inte bara bjuda  min halva av släkten. Det är ju lite orättvist :P Så om ingen blir bjuden blir ingen sårad tänker jag.
    + att planera och sånt är det värsta jag vet. I alla fall såna stora saker. Och det är DYRT att slänga pengar på fest, lokaler, mat etc. Då kommer jag inte kunna slappna av på mitt eget bröllop. För mycket fix helt enkelt.


    Förlåt att det blev så långt, det jag var ute efter är ideer om hur man kan göra dagen så fin som möjligt för bara oss två, hur ska vi berätta för alla sen att vi gift oss (utöver Facebook)


    Först tänkte vi köra utan ringar, men kom sen på att det kan ju vara fint med den symbolen för att vi faktiskt är gifta, dock bär jag aldrig smycken och tycker ringar är såå obekvämt :/. Och så vill jag nog ha en klänning. Klänningar gillar jag. Och mest för att jag vill att vi blir fotograferade. Ska man hyra fotograf eller kan nån på rådhuset knäppa lite kort?


     


    Sorry för virrigt inlägg (värmeslag :P )


     

  • Svar på tråden Hemligt bröllop
  • lefluff

    Tack för ett fint och bra svar :)


    Hade tänkt lämna knoddarna hos mormor under själva vigseln (De kommer vara ca 9 månader och 3 år gamla då) Och kanske gå ut och äta lunch efter bara vi två.


    Funderar på om man kanske ska dra på bröllopsresan direkt efter (men då får ju såklart barnen hänga på) Skulle förvisso vara gulligt att klä upp grabbarna i matchande kostymer Hjärta


    Finns ju så mycket valmöjligheter :)

  • lefluff

    jag vill ju gärna ha klänning, fint hår och allt det där. Tänkte hyra en fotograf för nån timme. Borde ju vara billigare än bröllopsfoton? Det ska ju inte tas bilder en hel dag lixom. Vill ju inte spendera för mkt pengar eftersom ingen kommer se bröllopet. Men ändå vill jag ju att det ska kännas som bröllop, och fina bilder är ett must have tycker jag :)


    Har tittat lite på kinaklänningar och fastnat för en som jag verkligen älskar :D


    Och en klänning kan man ju sälja sen och få tillbaks dom pengarna. Sminka mig kan jag nog göra själv. Har en vän som är frisör, skulle kunna be henne att "piffa till håret inför en fotografering" Eller nåt :)


     


    Nu tycker karln att vi ska vänta till sommaren dock :/ Fast det är ju roligare att göra det på årsdagen tycker jag. + att jag gärna drar på bröllopsresa i november, inte på sommarn när det ändå är fint i Sverige :)


    Tycker inte man ska behöva "bjuda tillbaka". Eftersom vi inte bjuder någon så behöver ju inte någon känna sig utanför heller.


    Vi var på sambons systers bröllop i december. Ett riktigt sagoprinsessbröllop! Det måste ha kostat minst 3-400.000. Allt var verkligen sååå perfekt och vackert. Känner att jag kommer aldrig kunna leva upp till det ändå.

    Ursäkta att det blev så långt. Blev så glad för fina svar :)

  • lefluff

    Jag har gått och kärat ner mig i den här klänningen http://www.landybridal.co/wedding-dresses-a-line-tank-top-brush-train-ivory-001670034006.html

    Vet inte om man törs handla därifrån? Men har läst några trådar om kinaklänningar här på forumet och de flesta verkar nöjda ändå?


    Nu är jag ju ingen benget som hon på bilden utan är en normal 36a med 2 graviditeter i bagaget. Men den ser så fin och elegant ut, utan att vara för mycket för "bara" ett bröllop utan fest och gäster :)

  • lefluff

    Vi tänkte gå och käka lunch på Dubliners, där vi träffades första gången :P Vigseln är bokad kl 12, så det blir ju lagom :)


     

  • lefluff

    vi hade tänkt lämna våra illbattingar hos mormor för en stund :)


    Men hjälp! Gick ut i lördags med att vi förlovat oss och folk blev som tokiga och börjar prata bröllop direkt! Ångest.


    Kommer alla bli skitsura och besvikna nu? :S Nu börjar jag ju tveka...suck :/

Svar på tråden Hemligt bröllop