Inlägg från: IdaMarie |Visa alla inlägg
  • IdaMarie

    Bröllop med psykiskt sjuk mamma

    Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-07-17 14:17:52 följande:

    jag håller med övriga skribenter

    och jag skulle nog prata med avdelningen hon vistas på och se om hon kan få övervakad permission och i alla fall vara med på själva vigseln.  Då vet sjukhuset att hon sköter sin permission och kan få den lättare beviljad kanske också?
     och ni som brudpar vet att hon har stöd och hjälp med sig .  Att hon har en väninna/vän med sig är ju inget konstigt egentligen och är det nån som sen i vimlet funderar vart hon tog vägen är det bara säga att hon blev krasslig och ville åka hem.  Inget konstigt med det. 

    Vill hon inte bli "sedd"  i sin situation som hon befinner sig i kan ni ju se till att hon kommer på plats allra sist i kyrkbänken och är en av dom första som går. 

    att bara vara med på vigseln tror jag räcker för henne och är en enorm ansträngning för henne. Gå upp på besök till henne senare med en liten tårta, visa bilder på bröllopet och ge henne en egen bild att spara tror jag är bättre än att hon ska tvingas vara med på något hon kanske inte klarar av . 


    Detta håller jag med om. Arbetar inom psykiatrin själv och jag vet att det går att lösa med att personal ska med. Det är ju något planerat och då kan personalen bestämma vem som ska med och då kan den personen ta med sig finare kläder till arbetet och följa med som "vän/väninna".
    Ha en öppen dialog med både din mor och personalen. Allt går att lösa =)
  • IdaMarie
    Anonym (Också med sjuk anhörig) skrev 2014-07-18 07:56:15 följande:
    Det är ju precis det jag menar. :) Eftersom alla är så sjukt nyfikna i Sverige (tycker jag) så blir de bara ännu mer nyfikna av en kommentar som säger att man inte vill prata om det. Det är ju då de blir nyfikna, skvallriga och börjar och tissla och tassla på allvar. Tyvärr. För mig är det mer intigretetskränkande att de håller på så än att jag ljuger och säger att någon är förkyld.

    Men förlåt TS, inte meningen att stjäla tråden för att diskutera detta! Men det är ett viktigt ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa för dig. <3
    Tycker som du: för många "krösa-major" ute i samhället

    Vi alla håller tummarna för dig, TS Hjärta
Svar på tråden Bröllop med psykiskt sjuk mamma