• teres77

    Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?

    Linnen skrev 2014-07-09 20:26:45 följande:

    Jag sparar 3000 kr varje månad och min sambo 2000 kr. Vi har en budget på 70000-80000 kr (bröllopsresan ej inräknad). Vi kollade upp på ett ungefär vad allt kan tänkas kosta och sen la vi upp en plan för hur mycket vi måste spara varje månad. Utöver det så sparar jag 2000 kr i månaden på ett annat sparkonto för oväntade utgifter. 

    Bröllopsresan hade vi tänkt boka senare, mycket möjligt att vi åker ett år senare. Vi tänker iaf önska oss presentkort på resia så vi hoppas på att inte behöva spara undan alltför mycket till bröllopsresan. Jag tycker inte det är så viktigt att komma iväg på bröllopsresa precis efter bröllopet, jag väntar hellre lite längre på min drömresa :) Så om ni kan tänka er att göra detsamma så tror jag att det kommer kännas mycket enklare att få ihop pengarna :) 


    Nu är vi inte unga eller arbetslösa på något sätt, men så här gör vi med och samma budget blev det med när vi prioriterat om lite... 

    Det vi har "sparat" in på utan att tumma på kvalité är 

    Ringarna, bytte in gammalt guld,. Förlovningsringar och vigselring med 15 små diamanter blev under 5000 kr, hade budgeterat för 18 000. Fick exakt det vi ville ha för en relativt liten peng. Så har ni ärvt guld som ligger å "skräpar" är det absolut värt att byta in. 


    Klänningen, köpte två (en vigselklänning och en festklänning) måttsydda klänningar från Kina. Från två av de bättre sidorna med bra recensioner. Budget 15 000 för den stora, blev 2 300 ink frakt, moms och skatt och 2 000 för en festklänning blev 900 ink frakt moms och frakt. Kvalitén är samma som i butik och jag har inte ens behövt göra ändringar... 


    Skor, hittade på Zalando på rea. 129 kr och 249 kr. Hade tänkt lägga minst 3 000 kr på skor...

    Vi väntar med att spara till resan. Dels för att vi inte vet när vi kommer få möjlighet att åka och dels för att det skulle bli alldeles för stor summa att spara till på en gång. Det skulle kännas oöverstigligt. Det viktiga för oss är att bli gifta och ha en härlig dag med våran familj och vänner. Men jag tror att resan kommer hamna på 50-60 000. 

    Det vi inte har sparat på är mat(13000, lagar egen mat + 6000 för servering), dryck (13 000), Hår och smink (3000), fotograf (15 000) och musik (11 000). Vi har haft tur och hittat ett festställe som passar oss och var relativt billigt (6 000). Min blivande köpte sin kostym på MQ för 5200, ganska normalt pris för en tredelad kostym, då ingick en skjorta... 

    Jag har inte räknat med grejer som fina naglar eller klipp å färgning av hår eftersom det ändå är sånt jag betalar i vanliga fall. 

    Andra småsummor som tex Knoppalakan att duka med och ljusstakar för 600 kr har inte heller gått på bröllops kontot eftersom det är köpt lite då och då och inte har känts så betungande att betala. Det vi sparar ihop är det som ska betalas i klumpsumma. 

    Vi har bjudit ca 85 gäster... Alla kommer inte, så kostnad för mat och dryck kommer bli lägre.
Svar på tråden Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?