Inlägg från: Izan |Visa alla inlägg
  • Izan

    Hemlig vigsel

    Klaradal skrev 2014-06-23 18:17:49 följande:

    Izan: vet inte var er vigsel är, men kan ni inte fika lite emellan?
    Vi kommer först bjuda på något lätt tilltugg (för våra tre vittnen, inte jättebetungande), därefter vigsel, och därefter fika. Vi kanske snor ihop någon tårta eller nåt. Eftersom själva vigseln inte tar mer än 5 min blir et ju konstigt att BARA göra det liksom. Om ni viger er någon annanstans än i hemmet, kanske ni kan åka hem till er sedan och fika eller nåt och sedan gemensamt åka in till stan för middag? Eller blir det för mycket?
    Vill ni fotas någon speciell stans så kan ni ju annars åka och göra det emellan. Vi har en slottspark rätt nära där vi bor och funderar på att åka dit och ta några bilder. Så får man liksom dra ut lite på stunden också.

    Ringen låter jättefin, hoppas du blir nöjd!


    Vi kommer att vigas i rådhuset som ligger nere på stan. Fika skulle man kunna ha men vår lägenhet känns rätt trist. Jag skulle kunna slänga ihop en bröllopstårta som vi kan äta men det känns som att det blir i fel ordning med fika först och sedan middag.

    Fotografering blir det nog. Måste kolla så att kompisen inte har något annat inbokat, annars får jag försöka hitta någon annan.
  • Izan

    Nu när jag tänker efter så är inte vi de första i familjen som gifter oss i hemlighet. Min mormor gjorde det när hon gifte om sig, likaså min moster. Så jag tror nog inte att det blir några sura miner från min sida. Vi funderar dock på hur vi ska berätta det för alla.

    Jag har kontaktat killen som är grym på att fota och väntar svar från honom. Jag hoppas verkligen att han inte har något annat inbokat då. Isf kanske vi hinner framkalla några bilder och skicka till familjen innan vi åker iväg.

    Kanske inte är så dumt med bröllopstårta efteråt och middag lite senare. Jag älskar att göra tårtor så det ska bli kul att göra första bröllopstårtan!

    Nu lutar det mot att det vara fyra vittnen då jag känner att jag måste be min andra vän att närvara.

  • Izan

    Just ja, min klänning kom idag... Den är fin men jag vet inte om jag vill ha den när jag gifter mig. Den är rätt genomskinlig... Måste prova den med annan BH och vita trosor.

  • Izan

    Hos oss är det samma sak, alla eller ingen... Och min NÄRMSTA släkt är på runt 30 pers. Då har jag inte ens föräldrar i livet. Vi pratade lite igår kväll om att kanske berätta för typ min moster och sambons föräldrar men vi får se hur vi gör.


    Testade klänningen igår igen och det blir inte den. Den är fin men inte på mig. Imorgon ska vi ut på shoppingrunda och jag hoppas att vi hittar något intressant till både mig och sambon.

    Fotografen är bokad. Han tar fantastiska bilder så jag litar helt och hållet på honom. Han har fotat både min äldsta dotter och min äldsta brorsdotter tidigare.

    Bjöd in min andra kompis till att närvara vid vigseln. Han blev eld och lågor och väldigt glad över att bli tillfrågad.

    Klaradal - Kommer ni att beställa bröllopstårta eller gör ni den själva?

  • Izan

    Klaradal - Jag älskar att baka och göra tårtor så jag gör nog våran också om tid finns. Du kan ju annars göra en tårta och täcka med frostig, smaksatt smörkräm eller nått sånt. Är det smaken på grädden eller konsistensen du inte gillar?

    Sambons outfit kirrad idag! Han kommer vara så snygg!!

    lommila86 - Det låter fantastiskt med långklänning och frack! Jag skulle väl eg vilja ha en snygg bröllopsklänning men känner inte att jag har tid att leta efter någon. Hoppas på att kunna hitta någon enkel jag trivs med.

  • Izan

    Idag har jag varit och provat tre klänningar. Den jag gillade bäst utifrån färg satt så där, hade velat ha ett annat sorts tyg. Den som satt bäst var rätt tråkig. Får väl försöka masa mig in till den stora staden någon dag nu när sambon har gått på semester.
    Någon som har tips på vart de kan tänkas ha klänningar i stl 44-46 utöver Kappahl, Lindex, HM, Åhléns och Axelssons?

  • Izan

    Jag hittade en till jättesöt klänning på nätet som jag beställde. Dumt, jag vet. Borde testa i affärer men avskyr sånt! Fick iaf sms om att dem kom i tisdags, samma dag vi åkte på semester. Buuu! Hade kommit halvvägs till vår destination när sms:et kom så att vända om gick inte familjen med på. Så nyfiken på om den passar! Blir raka vägen till postutlämningen på lördag!

  • Izan

    Klänningen passade fint och den matchar sambons skjorta bra! Nu måste jag leta reda på ett par skor oxå. Fick sms från Smycka om att ringen är klar så den hämtas ut imorrn eller på måndag. Spännande!

  • Izan
    Klaradal skrev 2014-07-05 20:05:58 följande:
    Izan: Kul! Då har du massa saker klara!

    Våra ringar har också kommit. Förvaras gömda bakom några böcker i bokhyllan :)
    Jag tror faktiskt jag är helt klar med klädsel. Det enda jag är lite sur på är att jag fick köpa dyrare skor än jag egentligen tänkt. Menmen.

    Annars är det bara att vänta nu. 16 dagar kvar!
    Åh! Vad härligt att det inte är så långt kvar för er del! Vart köpte du skor? Jag har kikat en del på Brandos och lite andra nätbutiker men är tveksam till att köpa skor på nätet då mina fötter är lite konstiga.

    Sambon hämtade ut ringen idag och jag älskar den! 34 dagar kvar för våran del.
  • Izan
    AkJ skrev 2014-07-07 15:31:30 följande:

    Oj, jag köper alltid skor på nätet. Har stora problem med en fot, och det är därför jag gillar det: beställer hem typ 20 par och skickar tillbaka 19. :)


    Jag är nog bara för lat för att skicka tillbaka... ;)
  • Izan
    Klaradal skrev 2014-07-07 19:15:49 följande:

    Jag provade faktiskt första gången här om dagen (skicka tillbaka alltså). Det var enklare än jag trodde. Gick ju att återanvända kartonen de kom i. Returfrakt var gratis, allt jag behövde göra var att skriva ut en retursedel från satjen, klistra på paketet och lämna in det hos postombudet.

    Obehaglig enkelt. Det är skulle kunna bädda för onödiga inköp ;)


    Vad praktiskt! "Råkade" gå in i en skoaffär nu på kvällen när jag väntade på brorsan och hittade ett par skor på rea som matchar klänningen rätt bra. Borde hitta en BH som sitter bra oxå. Har gått ner 20 kg så de jag har är lite stora. Men de tänker jag inte räkna med som "ren" bröllopsoutfit.
  • Izan

    Klaradal - Inte alls många dagar kvar för er nu! Har ni bestämt hur ni ska berätta för omgivningen än? Jag börjar bli smått nervös för hur familjen ska ta det...

  • Izan

    Klaradal - Nu borde du ha blivit fru?! Grattis! Du måste uppdatera om hur allt har gått så fort du får tid över. :)

Svar på tråden Hemlig vigsel