Inlägg från: ilanpilan |Visa alla inlägg
  • ilanpilan

    Budgetbröllop men med många gäster...går det?

    Hej! Jag och min sambo planerar att gifta oss nästa sommar och vi har precis börjat planeringen. Vi tänker gifta oss i kyrkan och ha festen utomhus (eventuellt tält) på mina föräldrars tomt...dom bor på landet och har väldigt stora gräsytor i fin miljö. Vi har just räktat ut att vi behöver bjuda ganska många då vi har stora familjer och många vänner, totalt 130 är vi uppe i...ganska många alltså. Även om vi vill ha ett "budgetbröllop" så vill vi bjuda på mat samt dryck till maten. Finns det någon som har haft eller planerar att ha ett lite billigare bröllop med så pass många gäster? Tips mottages mer än gärna. Ni får också gärna berätta hur mycket bröllopsfesten kostade med mat och dryck till så många. Det verkar som om de flesta som haft ett "budgetbröllop" inte bjuder så många så vi kanske är helt tokiga som ger oss in i detta ;)

  • Svar på tråden Budgetbröllop men med många gäster...går det?
  • ilanpilan

    Tusen tack för alla smarta tips! Det stämmer att vi vill bjuda på mat och dryck till maten. Just nu lutar det åt någon form av buffé samt eventuellt helgrillad gris. Jag och min m2b har redan planerat in att åka till Tyskland nästa vår för att inhandla dryck. Vi kommer att ta hjälp av min syster som fotograf, 2 kompisar som ska sjunga i kyrkan, en annan kompis som är florist får göra brudbukett samt min svärmor som får fixa mitt hår (hon är frisör). Som sagt vill vi bjuda på maten och vill inte ha knytkalas eller att gästerna får betala, även om det blir betydligt billigare. Det vi funderar på nu är om vi ska skippa festen ute hos mina föräldrar och istället gifta oss och ha festen i våran hemstad (där 2 av 3 av gästerna bor) mina föräldrar bor i en annan stad där ingen (förutom min mor och far) bor. Vi har hittat en lokal som rymmer så många gäster samt har bord och stolar som ingår. Det känns som om det kommer kosta lika mycket som att hyra in tält samt bord och stolar.

  • ilanpilan

    Tack för det chicita! Vi har faktiskt idag fått tag på en lokal som rymmer alla gäster för 300:- i timmen, för en tusenlapp till så dukar dom och kök finns också i lokalen vilket underlättar väldigt. Så nu är datumet bestämt till 1 augusti 2015. Herregud vad fort allt går...frieri i lördags och nu är kyrka och lokal bokad.

Svar på tråden Budgetbröllop men med många gäster...går det?