Inlägg från: Sävlind |Visa alla inlägg
  • Sävlind

    Göra maten själv

    Vi gifter oss nästa sommar och har precis dragit igång med planeringen.

    Vi kommer bjuda totalt 40 pers och jag funderar lite över maten. Har ganska liten budget så tänkte göra det mesta själv och med hjälp av familjen.

    Löser man 3 rätters till 40 pers? Enklare mat som går att förbereda innan, men huvudrätten skulle isåfall vara varm.

    Kommer ha köks/serveringspersonal.

    Det finns uppvärmningsmöjligheter/bra kök o lokalen.

    Eller skulle det bli svårt att få till det? Lättare med buffé? :)

  • Svar på tråden Göra maten själv
  • Sävlind

    Tycker det är så svårt!

    På ett sätt skulle jag vilja ha klassisk 3 rätters och bli serverad, samtidigt som det kanske är smidigast med buffé...tur man har ett tag på sig iaf ;)

  • Sävlind
    Anonym (:)) skrev 2014-06-09 11:24:20 följande:

    Hej! 

    Vi kommer också ha ca 75 gäster och vi tänker göra maten själv.

     

    Till "förrätt" kommer vi ha snittar/mingel, så att gästerna kan få något i magen tillsammans med champangen/fördrinken.

    Vi kommer även ha popcorn i en stor låda där gästerna kan plocka så mycket dom vill ha i små papperskoner som vi gjort.. 

    Middag blir "huvudrättsbuffé" = en huvudrätt med sallad, men att gästerna får gå och hämta det själva.

    Det blir fläskfilé i whiskeysås som kokas upp i en gryta (= kan förberedas typ en vecka innan.... :P) och färdigköpt potatisgratäng till det som man kryddar lite extra själv. 

    Vårt kök kommer ligga i en seperat byggnad så vi ställer in en kokplatta i logen där vi ska hålla till så att grytan får ligga och puttra och hållas varm.

    Efterrätt blir tårtan och lite kakor till kaffet. 

    Fri bar och mycket dans och underhållning från scenen.

    KLART... jag hoppas att det blir bra i alla fall... haha :) 


    Vilken bra ide med maten! Får absolut funderas på :)
Svar på tråden Göra maten själv