Inlägg från: Anonym (Misery loves company) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Misery loves company)

    Kommer ni att bjuda någon du helst inte vill ha med?

    Det känns så hemskt men vad skönt ändå att läsa att det finns flera som sitter i samma sits.

    Jag önskar att jag slapp ha min blivande svärmor på bröllopet. Hon är väldigt rar och kommer alltid med goda råd. Hon är lättsam och har humor. Ni kan fråga vem som helst, alla ääälskar henne. Allt det där är även sant. Bara att det är för mycket! Hennes "goda råd" är pekpinnar och om ALLT t.ex ekonomiska råd trots att hon själv har sådana skulder att hon inte ens får stå på ett telefonabonnemang (Men det är klart att vi ska göra åt henne, vi är ju familj...........) och om min make eller jag säger mot är det "Fast mamma vet alltid bäst" och tjurar om det inte blir som hon vill eller hånflinar när det inte funkar att göra som vi vill.
    Hon ska alltid stå i centrum och jag tror att det ligger till grunden för att min blivande man inte kan ta plats, varken han eller hans syskon har någonsin fått det. Hon är väldigt hjälpsam, till den grad att hon tar över helt. En gång ville hon följa med och storhandla som vi skulle göra efter jag hade slutat jobba, men hon hann inte då så hon åkte med våran bil och storhandlade åt oss båda (Jättesnällt men snälla, jag vill handla själv). Hon har humor, på andras (helst min) bekostnad men gud förbjude att man någonsin skämtade om henne. Jag är livrädd för att hon skulle ta över hela vår dag, som hon tar över alla sina barns födelsedagar eller andra högtider. Speciellt eftersom jag verkar vara den enda som märker något! 
    Hon har dessutom varit mot bröllopet hela tiden och tycker att det är slöseri med pengar. "Det är inget speciellt att gifta sig, det har jag minsann gjort 3 gånger. Ni kan bjuda hela familjen på resa istället".

    Sen har jag en sten över hjärtat tack vare min egen mamma.Hon är nämligen "nykter" alkoholist. Det är väldigt svårt att förstå för människor som inte har växt upp i samma sits men min mamma är min bästa vän fastän jag hatar henne när hon dricker. Det är så med de flesta alkoholmissbrukare att det inte bara är att de dricker mycket utan de kan inte alls bete sig heller. Så jförst trodde jag att hade 5 alternativ


    1. Inte ha min mamma på mitt bröllop (Hemskt)
    2. Ha en full mamma på bröllopet och känna stress över hur hon ska bete sig
    3. Ha en nykter mamma på bröllopet som har abstinensbesvär, är obekväm, har ångest och är stressad , vilket även ger mig stress. Hon kommer få stå ut med att folk tjatar om att lite kan hon väl ta (Hemskt)
    4. Låta mamma vara på vigsel men gå när festen tar vid. Då kommer mest troligen min pappa följa med henne. (Hemskt)
    5. Ha ett alkoholfritt bröllop. Men det är inte något jag vill, Något sånt här ska inte få styra över hur 85 gäster ska fira. Sen är jag rädd att det inte blir den "festen" som jag hoppas på då och inte hålla på lika länge (trist). Och min blivande make vägrar.

    Men vi har hittat en lösning:) En av mina tärnor som känner min mamma jätteväl har den uppgiften under kvällen att hålla lite koll på henne :)<3

Svar på tråden Kommer ni att bjuda någon du helst inte vill ha med?