Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Kommer ni att bjuda någon du helst inte vill ha med?

    Det är väl egentligen ingen som vi absolut inte vill ha med som är bjuden, men jag har bjudit några som gärna får stanna hemma. Jag har många kusiner, och vissa av dem har jag mer gemensamt med är andra, men jag kände att jag inte kunde bjuda tre syskon och inte det fjärde till exempel, så det slutade med att jag bjöd allihop. Samma sak med några vänner, jag tyckte inte att jag kunde bjuda alla utom en i ett kompisgäng bara för att jag inte står lika nära den personen.
    När det gäller så nära relationer som föräldrar ska man nog tänka sig för mer än en gång innan man låter bli att bjuda. Om ni inte bjuder kan ni räkna med att det leder till väldigt frostiga relationer framöver, så om ni inte är beredda att klippa  banden helt är det nog bara att stå ut. Gör som någon föreslog, be din blivande att förklara för sin mor att om hon vill komma får hon uppföra sig, annars kan hon stanna hemma. Att placera henne vid ett annat bord än ert kan också hjälpa, så att ni slipper prata med henne. Strunta i henne helt enkelt, och be någon annan i förväg att ta eventuella konflikter. 
    Lycka till!

  • Anonym (E)
    Anonym (Önskar) skrev 2014-06-17 15:23:56 följande:

    . ELLER så kommer hon hålla tal -inte till mig som är hennes släkting- utan TILL min m2b, som hon frekvent flörtar med och tror sig få intresse ifrån. 


    Hon har tidigare gjort liknande saker, bl a låg hon med en pojkvän till mig och berättade det inte förrän flera månader senare! Hon har stulit pengar från mig och en vän till mig när vi var på samma fest och hon har stulit min mammas guldhalsband när hon passade hennes katt en gång! 

    Tänk om hon stjäler från gästerna? Tänk om hon skämmer ut mig totalt? Ångest! 


    En sådan person hade jag nog låtit bli att bjuda även om det var en släkting. Det finns inget tvång att bjuda henne bara för att du bjudit hennes syster. Men det låter som att det är för sent att göra något åt nu. Kanske kan du prata med hennes syster som du är nära och be henne hålla ett öga på henne om möjligt.
Svar på tråden Kommer ni att bjuda någon du helst inte vill ha med?