Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    Kommer ni att bjuda någon du helst inte vill ha med?

    Vi vill fira vår dag med nära och kära, de vi bryr oss om och de som bryr sig om oss. Och som tur är har vi inga svårigheter med våra familjer, och våra vänner skulle inte vara våra vänner om vi inte kom överens.

    De personer jag haft lite svårt för har varit respektive till några av våra vänner, men de har gjort slut nu under vintern. Hade de fortfarande varit tillsammans hade jag bjudit dem ändå. Det är inte mitt ansvar att säga vad andra ska göra med sina förhållanden genom att inte bjuda dem.

    När det rör sig om en familjemedlem, och kanske särskilt en förälder, är det svårare. En nära vän till mig gifte sig för två år sedan och hade inte bjudit sin pappa. Han hade aldrig funnits i hennes liv tidigare utan hade familj på annat håll. Då fanns det ingen anledning att börja inkludera honom bara på grund av att hon skulle gifta sig, tyckte hon. 

    Om din blivandes mamma beter sig på ett sådant sätt att det uppfattas som att hon inte vill finnas i hans liv kanske det är dags att sätta ner foten och säga ifrån. Det är en ny början på ert gemensamma liv tillsammans, vill ni ha henne i det? Eller snarare, vill din blivande ha sin mamma i det? Man ska vara försiktig med att ta beslut angående någon annans familj, du kan undvika henne, men hon kommer alltid vara hans mamma. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Nej, man är inte tvungen att bjuda någon bara för att de fått Save the date. Däremot får man vara beredd på att få frågan om varför man inte fått inbjudan, och då är raka rör alltid att föredra. Eller så kanske personen själv har märkt sitt sätt att bete sig och räknat ut att det inte kommer någon inbjudan på grund av det.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Kommer ni att bjuda någon du helst inte vill ha med?