Inlägg från: Amandicus |Visa alla inlägg
  • Amandicus

    Post Wedding Depression - depression efter bröllopet

    Hej! Nyregistrerad här, men kunde inte hålla mig från att svara på ditt inlägg. Jag är inte gift än (hösten 2016.. ugh så lååååång tid kvar) men jag kan ju svara ändå. Jag tror inte att du är ensam om att känna så. Jag tänker att iom all stress och allt fokus du lagt på bröllopet har det blivit en del av dig och nu när det är över blir det som att  någon lämnat dig. Risk finns att du har gjort bröllopsplaneringen till en del av din jag-identitet och där del delen som tidigare varit i fokus försvinner blir du förvirrad och har svårt att förhålla dig till verkligheten. Detta fungerar på samma sätt som vilken "identitetskris" eller break-up som helst. Du måste finna dig själv igen och skapa en ny jag-identitet! Skaffa ett nyss projekt (ett mindre hektiskt projekt) som att börja plantera blommor, dansa eller snickra. Gör om ett rum och involvera din äkta make! (GRATTIS FÖRRESTEN!) och se fram emot smekmånaden! Ta farväl av bröllopsdagen och fokusera framåt. Så småningom kommer du vara glad igen, absolut, det är en väldigt vanlig psykologisk process du går igenom. Ta det lungt, du är inte konstig! Så: nya projekt, ny identitet, ny status på facebook (hähä) och håll ut!

  • Amandicus
    TheD skrev 2014-05-15 15:57:23 följande:

    Nej, jag förstår dig inte alls :) Jag tyckte det var så skönt att få lägga sig på kvällen. Jag kan se på bilderna från bröllopet men jag saknar det inte och jag får ingen speciell känsla mer än att två personer som var där skulle inte ha fått en inbjudan...  Smekmånaden blev 6 veckor senare och vi ville inte åka direkt efter heller.


    Uh! Vad hände? Nyfiken i en strut.. Jag var på min mosters bröllop för två år sedan och då blev det slagsmål och samma man som var delaktig i slagsmålet raggade på både mig och min mamma, tills vi sa åt honom att vi var mor och dotter. Då la han av. Att hennes man och min fästman var med på tillställningen verkade dock inte röra honom i ryggen... Vissa människor alltså...
  • Amandicus
    TheD skrev 2014-05-15 17:01:19 följande:
    vad menar du med "vad hände"?
    "(...)två personer som var där skulle inte fått en inbjudan" Du behöver inte svara om du inte vill! Var bara nyfiken. :) 
Svar på tråden Post Wedding Depression - depression efter bröllopet