• Ello

    30 aug 2014

    AnnsiA
    Ja, många erbjuder sig men så händer inget. Man får nog bara tänka att de inte "bryr sig" lika mycket som en själv.

    Hur ligger du till med din planering? Jag håller på med festprogrammen. Vill inte ha personförklaringar med i det, men vi har tagit med en hållpunkter för hela dagen (tablå) och så blir det lite information om mig och blivande och våra respektive länder ställs mot varandra, typ vad man helst äter och dricker och lite miniinfo om länderna (han är från Uruguay och det enda folk vet om U. är att de har en fotbollsspelare som biter folk och att det är lagligt att röka på...). Så det blir kanske lite mer utbildande än kul ;)

    Någon kanske har förslag på vad man kan skriva för kul om Sverige. Är smörgåsbord nationalrätten? ;) Eller kanske köttbullar...
  • Ello
    AnnsiA
    Ja, nu är det bara två månader kvar och det känns som om jag har massor kvar också. Det som är klart är min klänning, bokat tid för smink och hår, tärnans klänning, skor, och utsidan av festprogrammen... Vi har också klart ganska mycket av pyntet till lokalen, samt alla tillbehör till maten förrutom gaffel till förrätten.

    Hotell är klart. Inbjudningarna är sända och vi har också redan haft svarsdatum. Pass, hindersprövning, namnbyte (redan bytt för att körkort och pass går ut i juli, orkar inte betala för två inom loppet av någon månad), min ring, musik till vigsel, presenter till att som ska hjälpa oss, information till alla som ska hjälpa oss, fotografilista (vad vi inte vill glömma) (okej, den är inte helt klar)... hrm.

    Fotograf har vi en i släkten så det funkar fint. Vi litar på att hon klarar av det och att vi får massor av bilder hellre än få som är jättefina. Hon tar så fina bilder så vi kan aldrig tro att det inte finns ett enda kort som kan bli bra. :P

    Hoppas ni löser det med fotograf och präst! Jag kan knappt berga mig till torsdag då jag får svar på om vi får denna eller om vi måste fortsätta söka...

    Vi pysslar en del och tränar dans hemma. Min blivande har ansvar för öl och rödvin (så hälften av alkoholen är klar), sin egen kostym, sin ring, bestmans och hans slipsar.

    Ja, det vi har kvar som är stort är ju blommor (har inte bestämt mig ännu, vill inte betala flera tusen för en liten bukett som jag har i 40 minuter) och hans saker då, men som sagt, det är hans del och jag lägger mig inte i. Och sedan är det väl festprogrammen.

    Och så skall all mat lagas också, men det kan jag inte göra mycket åt nu, skriver världens längsta och mest detaljerade inköpslista så länge, och kolla priser så jag vet ungefär var vi landar.

    Puh...

    Vi ska egentligen inte sova ihop, men jag funderar på att kanske boka hotellet två nätter. Mest för att kunna njuta av hotellet och bara ta det lugnt ihop kvällen innan. Natten efter bröllopet kommer man ju antagligen inte vara så alert ändå så vet inte om det är poäng att ha fint rum med champagne och choklad då :P
  • Ello

    AnnsiA
    Jag tror det ändå kan bli fint att ha musik. Ni kan väl stå och hålla om varandra eller bara se på varandra/naturen. Det kanske är en skön stund att småprata lite med varandra?

    Tossen
    Försöker på detta med hålltider men ... jag vet inte. Vi vigs halv tre, det tar väl cirka en timma om man räknar med att vi ska fotograferas på trappen efter vigseln och det. Men övriga hålltider känns bara så påhittade. Hur lång tid tar egentligen en förrätt att äta? Inte så lång tid. Kommer det bli många tal? Förmodligen inte... men man kan ju inte direkt säga att förrätten sträcker sig över 10 minuter... Hur länge kan man egentligen mena att folk ska "peta" med förrätten? Tycker det där med hålltider är jättesvårt.

    Min blivande slänger ju sig maten, så detta med romantiska långa middagar finns nästan inte. Han tror inte på mig när jag säger att middagen kanske kommer ta tre timmar (då antar jag att det är något tal, några pauser, kanske någon lek, etc.).

    Hur räknar ni?

    Ang. festhäfte så printar vi själva men på finare papper. Blir jättebra tycker jag. Man märker inte direkt någon skillnad. Jag gör dem i word men har genom jobbet tillgång till photoshop och sånt, och är väl medelduktig, så då kanske det är enklare att göra det snyggt. Jag gjorde ett eget monogram till framsidan. Idag började med vigselprogram. Hade inte tänkt ha det, men jag har en så bra idé till dem så jag kan nog inte låta bli. Tror inte det kommer ta så lång tid att göra dem ändå.

    Ska ni ha vigselprogram?

  • Ello
    Tossen
    Jag kan sända det, men det saknas framsida då jag printat det för sig, och insidorna är långt ifrån klara :).

    Vi har en del text då vi är från olika länder så vi (jag) har valt att lägga in lite info om våra länders historia, kanske inte något som intresserar andra, men jag är utbildad historielärare så det vore fel att inte ha lite historia med ;)

    Jag vet inte om det är ett festprogram som kan ge dig något. Vi har en sida med meny, en sida med välkomsttext och så en sida med bara information. Men sänder det om du vill :).

    Hade tänkt göra det klart i helgen så om du vill vänta till måndag kan du antagligen få det färdiga häftet.
  • Ello

    Vi är alltså inte så mycket för gästpresentationer, bröllopsbingon och sånt.

  • Ello
    Tossen
    Det går kanske att gå till något uteställe efteråt? Inte riktigt samma men då får ni ju dansa och du får visa dig i dina fina klänning!
  • Ello

    Ang bordsplacering så har vi valt (okej, jag) att placera så gott jag kan man/kvinna, men de som känner få ska sitta nära sin respektive/någon de känner, och vi vill att man ska ha kul, så vissa bord har fyra kvinnor och vissa fyra män. Det är otraditionellt men de kommer ha väldigt kul och det tycker jag är viktigare än att allt ska vara så korrekt som möjligt.

    Fick ihop bordsplaceringen riktigt bra och jag tror att alla kommer att trivas där de sitter. Så det kan ju vara något att tänka på: är det viktigt med att det "ska vara som det ska vara" eller vill man tänja på det?

  • Ello

    Tossen
    Det där med festprogram är ju inte något man måste ha om man inte vill. Vi har skrivit lite om våra länder, lite sayings om förhållanden som vi gillar, en tablå över kvällen, lite info om foton och när lokalen stänger och så lite översättningar på ord mellan våra språk. Vi ville inte ha några bingon och sånt. :)

  • Ello

    För oss går det bra. Har äntligen fått fart på sambon så nu har han ring, kostym är på väg, skjorta och skor beställt. Så då är det bara slips kvar till honom så har han allt.

    I övrigt ligger vi ganska bra till, jag har tagit några dagars planeringspaus då jag bara kände ett stort  blä och kom ingenstans.

    Ska fixa musiklistan och göra en låååång checklista, men tror faktiskt det mesta är klart. Handla två vinster till också, men det är nog allt (som jag tror. Måste ju göra checklistan för att vara säker).

Svar på tråden 30 aug 2014