Inlägg från: Ponduss |Visa alla inlägg
  • Ponduss

    30 aug 2014

    Händer det nåt nytt i allas planering? =)

    Tidigare i år så frågade vi min brorsdotter, som är 10 år, om hon ville spela piano på vigseln. Hon har gått pianoskola det senaset året och har blivit superduktig! Hon ville gärna spela och hon ska få spela "för kärlekens skull". Det kommer alltså bara vara piano, ingen sång. Så för någon dag sedan så skickade min bror ett ljudklipp på när hon spelar den låten. Alltså, det var jag, min mamma och min pappa som lyssnade på det och alla satt med tårar i ögonen. Hon spelade den så underbart bra, några småfel i tempot bara, men ändå! Tänk att hon har 3 månader till att öva, det kommer bli så kul att få lyssna sen på bröllopsdagen.

  • Ponduss

    Jag sa det till min kille igårkväll att vi skulle ju kunna fixa hindersprövningen o efternamnsbytet nu. Så vi ska fixa det snart så det är gjort, men jag vet inte exakt hur det funkar med körkortet och så. Min kille hade dubbla efternamn och tog nyligen bort det ena, så han vet nog iallafall eftersom han har gjort ändringarna med körkort och så.

    Börjar bli verkligt nu!!

  • Ponduss

    Jag börjar få smått panik över musiken under vigseln. När bestämmer man sånt med prästen/musikern? Blir det när prästen kontaktar oss? Eller borde vi kontakta dem?

    Sen solist, jag vet att det var en musiker i kyrkan som kunde ställa upp oftast, men jag får inte tag i henne... Panik!!

  • Ponduss
    Ello skrev 2014-06-28 17:10:53 följande:

    Pontduss
    Får första präst skicka ett "schema" som vi kunde sända tillbaka och hon frågade också om vi hade eget komp eller önskade att "vår" musiker skulle kompa. Vi kom ju inte längre än så, men det lät som att hon skulle ha skött den kontakten. Ring prästen och kolla. Du har säkert fått ett namn på den som ska spela i er bokningsbekräftelse. Borde finnas kontaktnummer/mail där också. :)


    Jag hittade på kyrkans hemsida att prästen kommer kontakta oss och då kommer vi diskutera allt kring musik också, så då blev jag lite lugnare.

    ----------------------------

    Det vi här hemma har funderat lite över de senaste dagarna är ifall vi ska sova tillsammans eller isär natten till bröllopet. Jag själv tycker att vi ska sova isär för då hinner vi börja sakna varandra lite, sen känslan när vi väl får träffa varandra senare till fotograferingen. För då tänkte jag att mina tärnor och jag ska sova hemma hos oss och min blivande hos sina föräldrar. Jag vet också att min killes mamma skulle tycka att det vore kul om hon fick ha honom hemma sista natten.

    Men samtidigt så vet jag inte om jag kommer kunna sova om inte han ligger brevid.. och jag vill ju gärna vara helt utvilad på bröllopsdagen.

    Hur ska ni andra göra? =)
  • Ponduss
    AnnsiA skrev 2014-06-28 14:10:47 följande:

    Hur gör ni med planerandet? Tar ni hjälp av någon eller gör ni allt själv? 


    Jag planerar i princip allt själv. Min kille tycker bara att det är skönt att slippa, men självklart är det vissa grejer som han vill vara med och bestämma om. Men sen bollar jag nästan alla idéer med min mamma och får bra råd tillbaka. Mina tärnor däremot, dem bara nickar och håller med haha. 
  • Ponduss
    Tossen skrev 2014-07-16 13:28:25 följande:

    Vad skriver man i festprogram egentligen? Är det nödvändigt att ha?


    Jag hade precis tanke på att sätta igång med vårat häfte, när min mamma ringer och frågar om just det. Så nu ska min mamma och min svägerska(brors fru) göra detta häfte åt oss. Sån lättnad att slippa det!

    Men vi fick önska om vad vi vill ha i, det är sånger, lite kuriosa och roliga regler mm. sen typ kärlekcitat och ett måste är bröllopsbingo =)
  • Ponduss
    Sagolina, haha, jag har också såna trosor. Men jag funderade om jag skulle, innan jag lämnar festen, byta till ett par snyggare. Då kan jag ju få hjälp av min tärna ifall jag måste snöra av klänningen eller så för att byta?
  • Ponduss

    Shiit, snart bara 5 veckor kvar!! känner att nerverna börjar krypa fram faktiskt. Men idag har jag fixat alla placeringskort och fixat klart bordsplaceringen. Sen har jag semester nästa vecka, då kommer vi vara i husvagnen så då passar jag på att ta med en del pyssel. Måste göra 17st servettringar till, sen är alla 67 klara. Sen är det bara att dekorera ca 30 vinflaskor och glasburkar med spets och jutesnöre. Stress!!

  • Ponduss

    I lördags blev jag hippad, blev kidnappad. Jag blev helt överraskad för jag hade fått för mig att jag inte skulle få nån möhippa. Men såhär vacker klädde de ut mig iallafall ;D

  • Ponduss

    Igår träffade vi prästen och gick igenom allt i kyrkan. Shit, då small det till i mig och jag insåg att vi faktiskt ska gifta oss!! Hihi!

    Men nu så håller jag på att fixa vigselprogrammen och blev så fundersam på hur jag ska skriva en grej. Vi ska ju ha bara piano till en låt som min brorsdotter ska spela, alltså ingen sång. Men vad skriver vi i programmet då? Pianomusik? Pianosolo? Eller vad annars?

  • Ponduss

    Puh! Igår ringde en tjej ifrån cateringfirman, som ska servera. Hon frågade massa olika grejer och förklarade hur de kommer, men det var en del som hon frågade om som vi inte ens tänkt på. Men nu har vi lyckats komma fram till hur vi vill ha det och hur länge de ska stanna och hjälpa till.

    Idag är både jag och blivande lediga så vi tänkte köpa allt det som går att köpas, typ snacks, läsk och engångsartiklar mm.

    Sen fixade vi även igår, listor på vad som måste göras. En lista för nu och fram till på fredag, en lista över saker att göra på fredag och en över dagen D. Så nu känns det lite mer under kontroll iallafall. 

Svar på tråden 30 aug 2014