Inlägg från: Rin |Visa alla inlägg
  • Rin

    Fyllning till krustader?

    Vitlökspotatis är en favorit här hemma. Dela potatisar på längden, beroende på hur tjock skalet är kan man låta det vara kvar eller inte. Gör skåror i dem, vi brukar göra ett vanligt rutmönster. Pensla med vitlökssmör, strö flingsalt över, in i ugnen. Superlätt och supergott.
    Går också bra med andra sorters smör, t.ex. kan man hacka ner färska örter i.

    När vi var på en restaurang i London fick vi en supergod potatispuré med vitlök och persilja som jag för gäves försökt reproducera här hemma. Men det borde egentligen inte vara så svårt, och potatispuré känns ju lite lyxigare än vanligt potatismos, kanske för att man mixar det slätt.
    Potatis- och palsternackspuré är en variant som är lite rolig och annorlunda.

    Ni skulle ju också kunna köra på bara "vanlig" färskpotatis, känns nog så lyxigt så här års och den cypriotiska brukar vara rätt fin nu. 

Svar på tråden Fyllning till krustader?