Inlägg från: Kileane |Visa alla inlägg
  • Kileane

    Hur gör du och din partner med ekonomin?

    Vi har helt separata konton, även olika banker :) Men pengarna är våra gemensamma (familjens) ändå. Vi har ingen millimeterrättvisa, det har fallit sig naturligt att jag betalar de löpande räkningarna och sambon tar bostadslånet + alla matkostnader. Han har bättre lön och mer sparat än mig, så det är oftast han som betalar om vi gör något tillsammans hela familjen. Saker som är enbart till oss själva betalar vi också själva. 


    Vi har aldrig hållit på att föra över pengar hit och dit och räkna i procent vem som borde betala vad, när vi först flyttade ihop tog vi helt enkelt varannan (varannan hyra, varannat matinköp) och sen blev det så att den som hade mer pengar just då betalade. 

  • Kileane
    Sofie R skrev 2014-04-07 07:35:46 följande:

    Jag tycker det är fantastiskt konstigt att gifta sig och dela allt i livet, men skilja på dina och mina pengar. "Nej den mjölken får du inte dricka, den har jag köpt för mina pengar!" Blir lite dålig nivå. I min värld delar man på allt! Annars kan man lika gärna färgsätta leva tonårslivet och dejta varandra.


    Jag vet faktiskt ett par som har levt tillsammans i långt över 10 år (ej gifta) och har hus och ett barn tillsammans som lever ungefär så. De har skilda hyllor i kylskåpet med sina egna grejer och vill den andra ta ett kex till kaffet måste hen fråga sin partner, som handlat kexen...

    Kvinnan i familjen åker utomlands för "sina" pengar medan mannen inte har råd att följa med eftersom han betalar större delen av räkningarna...

    Mycket märkligt sätt att leva tycker jag!

    Jag och sambon har våra egna pengar och egna konton (trots stora skillnader i inkomst) men det är ändå familjens pengar och används naturligvis till familjens gemensamma bästa!
Svar på tråden Hur gör du och din partner med ekonomin?