Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    nisomvetallt

    Marione skrev 2014-03-24 11:02:55 följande:

    Jag tror att man egentligen kanske inte stör sig på att man får råd. För annars skulle man väl inte vilja diskutera sitt bröllop. Men det som kan vara problemet är t ex om man frågar om mängden mat till en buffé och om man tror att det räcker - svaret man får är att man istället kanske ska ha halvbuffé med maten på bordet, hur man ska ställa upp sina bord för buffén och hur många i serveringen man ska ha samt vad man ska betala dem. Är ni med på hur jag tänker? Att man får svar, inte på det man undrade utan på massa annat som inte hade med saken att göra och som inte frågeställningen rör och det i en ton som kanske inte alltid är menat för ett samtal utan för att visa att den blivande bruden inte kan något.

    Jag tycker att jag ser det rätt ofta tyvärr, men sen kanske som sagt folk inte heller ska ta illa upp hela tiden :)


    Jaha... att du inte skrev ut mitt nick på en gång här - för det är ju som taget ur en tråd jag kommenterade i tidigare :P

    Nu har jag inte läst i den tråden på ett tag så jag minns inte exakt hur vi kom in på andra saker runtom buffén. Speciellt inte som den här frågan komemr upp flera gånger i månaden. Men det är alltid för att antingen TS eller någon annan frågade "hur man kunde göra annars".
    Och det är då alltså bara för att visa att det finns andra sätt man kan göra - man behöver inte göra på ett specifikt sätt.
    Och om man ska ha buffé och har frågor om buffén så kan det vara bra att tänka på fler saker än bara just antal portioner. Speciellt om man även har funderingar över vad som är bäst - buffé eller sittande servering. Då kan det vara bra att veta fördelar och nackdelar. 
    Vad gäller "tonfall" - i alla fall när det gäller mig. Så försöker jag alltid hålla en trevlig och gärna skojfrisk ton. Jag bjuder på mig själv och mina misstag och berättar vad som gått bra och vad som inte gick bra - och kanske varför något gick bra eller åt skogen. Men sen beror det väldigt mycket på vilka värderingar man själv lägger in i det man läser.
    Om man läser något och tror att personen är sur - så "låter" det surt.
    Läser man samma inlägg med inställningen att personen är glad - så "låter" det trevligt. :) 

    Jag är kvar här för att jag fick bra hjälp här när jag planerade själv och att jag vill ge tillbaka lite av den hjälpen. Speciellt när det gäller temabröllop då det var vad vi hade - och det var svårt att hitta någon som kunde hjälpa till med idéer angående det.
    Jag är inte kvar här för att jag alltid vet bäst.
    Inte för att mitt ord är lag.
    Inte för att jävlas med någon.
    Och defenitivt inte för att jag tror att det här är "min" sida.
    Och om någon tror att det är därför jag är här - eller att jag tycker så... Tja då får ni nog försöka läsa mina inlägg igen - utan dom där fördömmande glasögonen :P

    Men visst, vi kan väl börja skriva "ni gör ju som ni vill.. .men" i varenda inlägg vi skriver i fortsättningen, alltså vi som redan gift oss. Bara så att några ömma tår inte råkar bli trampade på ;) 
    Eller så kan vi kanske försöka enas om att de allra flesta inte är här för att jävlas, leka expert eller förstöra för någon? :) 

    Och bara för att förtydliga nu då så har jag skrivit det här inlägget med ett leende på läpparna och en glimt i ögat och kanske även lite lätt ironi på vissa ställen ;) 

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Allmänt svar då, (inte riktat speciellt mot Marione) :

    När det gäller att jag och flera andra påpekar att trådar är gamla - är delvis för att det är rätt onödigt att ge råd till någon som gifte sig för 10 år sedan när det gäller val av fotograf.
    Tyvärr så går det inte att låsa gamla trådar.
    Jag (och flera) har föreslagit att BT bör låsa gamla och inaktiva trådar för svar efter ett visst tidsspann efter att sista inlägget i tråden skrevs.
    Om man själv vill ha råd i samma sak så är det oftast bäst att skapa en ny tråd (om det inte finns någon som är aktuell och används just nu) mest pga att de flesta som går in i en tråd läser TS - och svarar på det.
    Inte på senaste inlägget som säger "jag har också nästan samma fundering". Och den mer aktuella frågan riskerar då att "skrivas bort" och försvinna bland kommentarerna...

    Men ofta är det för att trådarna har dragits upp i reklamsyfte - någon (exempelvis fotograf) sitter och drar upp alla trådar angående fotografer i XX-området och rekommenderar sig själv.
    Vi anmäler då dessa reklaminlägg och ibland påpekar att tråden är gammal och att det är onödigt att dra upp den.
    För när sen BT raderar reklamen så ligger ändå tråden kvar som aktiv oavsett om vi skrivit i den eller inte (bara för att reklamen drog upp inlägget alltså). Och då kan det vara bra om man bara ser en tråd man trodde var aktiv så kanske man slipper gå in och lägga massa tid på att svara på en flera år gammal fråga, utan man kan lägga den tiden på en aktiv och relevant tråd istället.

    Och sen är det faktiskt rätt bra att läsa reglerna.
    Anonymitetsfunktionen kommer med ett visst ansvar. Man får inte använda den hur som helst. Man kan bli avstängd - eller i alla fall få möjligheten att skriva anonymt indragen ett tag.
    Och nu lägger jag inga värderingar i anonymitetsfunktionens användning i just den här tråden. Utan det är en allmän kommentar och något som kan vara bra att tänka på helt enkelt :)  
  • Chicita
    Sofie R skrev 2014-03-26 08:04:23 följande:

    Kanske vill folk gnälla av sig mot en dataskärm istället för att ta ut det på vänner och familj?


    Måhända. 
    Men vad är det som säger att vi här inne vill vara deras slagpåsar i så fall? ;)

    Om man nu har en dålig dag och behöver ventilera så kan man skriva just det.
    Det finns "slask-trådar" där man bara kan kräkas ur sig det man är irriterad och arg på. Jag gjorde en själv exempelvis för något år sedan (icke anonym, man kan ju stå för att man är sur en dag ibland faktiskt ;) ). Skulle kunna dra upp den för påfyllning, men eftersom jag inte kan se mina tidigare skapade trådar längre så vet jag inte vart jag hittar den ;)  
Svar på tråden nisomvetallt