Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    nisomvetallt

    jag har hängt på forumet i snart 12 år  - varav 10 år som gift. 

    Jag är för gammal i gemet för att ta åt mig av kritiken men som alltid på diverse nätsajter finns det alltid folk som anser att vissa andra inte hör hemma på sajten av olika orsaker.
    Kanske säger mer om dom än om mig som medlem?

    Här på Bt tror jag att toleransnivån är betydligt lägre än på andra sajter eftersom det diskuteras just bröllop, alla vill ju vara expert på just sitt eget bröllop även om åsikter behövs i vissa frågor. Men att vissa har nerverna utanpå syns i allra högsta grad om man nu som gammal räv råkar påpeka något som avviker mot den allmänna uppfattningen.  Jag vill inte dra det så långt som att många är bridezillas men att ha åsikter om folks bröllop får många att veckla ut både taggar och klor...

    Jag har okså varit här tillräkligt länge för att höra åsikter som "varför var det ingen som saaa något, allt är ju förstört buhuu"    -  efter att i 10 sidor före bröllopet försökt vänligt påpeka att det val bruden gör får konsekvenser.  Ja du som brud bestämmer men kom inte hit och gnäll om du inte är intresserad av att ta åt dig av vänliga tips från oss som redan varit i din sits...   

  • Nyfiken gul , nu fru

    som gammal BT-räv kan jag säga att det finns inget tråkigare ställe än Bt just nu.  När jag började hänga här för sisådär en 12-13 år sedan var stämningen hög och det var högt i tak på diskussionerna.

    Här diskuterades ALLT, bröllopstrådar blev snabbt ot och vi diskuterade kakrecept, relationsproblem och mensvärk även om det från början handlade om klänningsbekymmer.

    Vi var ett stort gäng nattugglor som härjade friskt i alla former av trådar.

    Bt var då ett mycket mycket större forum och toleransen och acceptansen var större och alla var så mycket trevligare.

    När systersajten Familjeliv sen rivstartade var det många som försvann härifrån och började hänga där istället men några av oss valde att vara kvar här ändå , bland annat jag.   Det tog ett par år men sen sjönk aktiviteten här och det blev mer och mer strikt och stämningen mer snipig och acceptansen blev lägre.

    efter ett tags frånvaro härifrån återupptog jag mitt konto igen och blev nu oerhört förvånad över den smått tråkiga stämning härinne.  Jättehärliga trådar med klänningar, bilder och planering återstår och dom flesta är glada och sprudlande men den som tycker något motsatt mot vad som diskuteras i tråden får inte nådiga omdömen.... det har jag oerhört svårt att förstå.

    Ja bt har blivit sämre men jag hoppas ändå att gnällhögarna inte är här särskilt länge och ja stämning kommer och går givetvis.  Men jag hoppas en dag få återuppleva det härliga systerskapet som en gång fanns här där alla tykte det var roligt att hänga här och där gemenskapen blev viktigare än antalet strykta stolsöverdrag.

    kanske perspektiv på saker och ting vore på sin plats?   Man kan inte vara otrevlig och gömma sig anonymt bara för att man tänkt radera sin profil här efter x månader. 

    att vara en bridezilla är ingen god egenskap varken bakom en datorskärm eller i verkliga livet.   

  • Nyfiken gul , nu fru

    Föressten så förr fanns det knappt några gnälltrådar alls, nån enstaka förekom ja men inte som nu 3-4 stycken om dagen startas och det gnälls i diverse befintliga trådar. 

    vad är vitsen liksom?  

  • Nyfiken gul , nu fru
    Sofie R skrev 2014-03-26 08:04:23 följande:

    Kanske vill folk gnälla av sig mot en dataskärm istället för att ta ut det på vänner och familj?


    som sagt var, att vara en bridezilla är inte en god egenskap.  Då kanske man ska fundera på att ta en paus härifrån en stund och ta en skogspromenad under ett par dagar och koppla ifrån allt. 

    Det finns viktigare saker i livet än bröllop, att ta en stunds paus är en av dom sakerna, att krama på sin blivande man är en annan viktig sak. 

     
  • Nyfiken gul , nu fru
    Chicita skrev 2014-03-26 08:46:48 följande:
    Måhända. 
    Men vad är det som säger att vi här inne vill vara deras slagpåsar i så fall? ;)

    Om man nu har en dålig dag och behöver ventilera så kan man skriva just det.
    Det finns "slask-trådar" där man bara kan kräkas ur sig det man är irriterad och arg på. Jag gjorde en själv exempelvis för något år sedan (icke anonym, man kan ju stå för att man är sur en dag ibland faktiskt ;) ). Skulle kunna dra upp den för påfyllning, men eftersom jag inte kan se mina tidigare skapade trådar längre så vet jag inte vart jag hittar den ;)  
    är helt enig med dig.

    Bättre att då stå för att man är extra grinig av nån orsak och skriva det än att gå in och förstöra folks trådar oh kräkas dumheter över en bruds klänning eller bli otrevlig över ett menyförslag.
Svar på tråden nisomvetallt