När bakade du sist?
Drog ihop en experimentell kladdkaka med Dumle-kola i för ett par veckor sen (note to self: finhacka kolan nästa gång), innan dess var det väl lussekatterna i början av december.
Men jag ligger faktiskt i startgroparna för att köra en omgång matbröd innan assistenten åker ner i källaren igen. Den har stått framme sen lussekatterna och den är i vägen! Matbröd bakar jag enligt mammas recept: En halvliter degspad per jästpaket, sen har man i lite av varje som verkar skoj, och så fyller man på med vetemjöl tills det blir lagom konsistens. "Lite av varje" kan vara rågmjöl eller krossad råg, gammal gröt, kokt kall potatis, linfrön osv. Om man vill kan man ha filmjölk som degspad, eller en del av det. Och så sirap, brödkryddor och en gnutta salt. Oftast har jag russin i och gör runda bullar.
Det är ungefär som med min matlagning, jag vägrar följa recept utan gör lite som jag känner för och tror blir bra just då.