Inlägg från: Mathildatiger |Visa alla inlägg
  • Mathildatiger

    Roll till min vän

    Betty84 skrev 2014-02-16 23:54:09 följande:

    Ställer samma fråga som föregående:


    Finns inget som säger att hon inte kan vara tärna för att hon är gift. Har läst någonstans att om man har en tärna som är gift så får hon dock inte gå altargången med någon utav marskalkerna. Detta pga att man enl tradition inte får gå altargången med en man som man inte är gift med.


    Låt henne gå in själv. Mina två tärnor kommer gå in själva före oss, dock inte för att de är gifta utan att vi har valt att ha det så :)


    Men en ogift tärna går ju också längst altargången med en man hon inte är gift med. Glad
  • Mathildatiger
    Träumerei skrev 2014-02-17 13:32:14 följande:
    Nja, du har faktiskt fel om det vita. De svarta klänningarna var vanligast här i Schartuanska västsverige. ". Den vita färgen symboliserar traditionellt oskulden. Den vita brudklänningen slog igenom på bred front först i början av 1900-talet. Tidigare var det endast de rika som hade råd med något så extravagant. Vanligt folk hade oftast bara råd med en festklänning som skulle kunna användas vid alla högtidliga tillfällen och även begravning. Den klänningen var därför oftast svart. Till bröllop pryddes den svartklädda bruden med slöja, blommor och brudkrona. " "Brudslöjan är en traditionell symbol för brudens oskuld. " Källa: m.svenskakyrkan.se/
    Nu tycker ju jag att det där bekräftar det Chicita skrev.
Svar på tråden Roll till min vän