Inlägg från: FrökenW |Visa alla inlägg
  • FrökenW

    Fler nördbrudar/brudgummar?

    Fler här inne som hellre läser whengeekswed.com än "allt om bröllop"? Som funderar på hur mycket popkulturella referenser man egentligen kan klämma in i en normallång bröllopsinbjudan innan mormor blir allt för förvirrad? Filmer, tv, spel, böcker eller serier, hela temabröllop eller bara ett halsband från favoritfandomen – vore kul att bolla idéer och inspiration!

  • Svar på tråden Fler nördbrudar/brudgummar?
  • FrökenW

    Åh vad kul, visste väl att jag inte var ensam. Älskar också Dr Who och funderade på att ha lite allmänna popkulturella referenser på bröllopet men det jag och pojkvännen verkligen har gemensamt och som är lite "vår grej" är Harry Potter. Så temafärgerna blir rött och guld, save the date och tackkort inspirerade av the mauraders map, toastmastrarna kommer ha trollspön att klinga med i glasen och lite sånt. Inga jättegrejer, kommer inte bli ett temabröllop, men tillräckligt för att folk ska haja till. Vi ska ha ett ganska stort och traditionellt bröllop i övrigt så det känns välbehövligt med något som lättar upp och bryter isen lite. :)

  • FrökenW

    Vi gifter oss i oktober 2015 så ett tag kvar här också, men det känns rätt skönt. Man hinner planera och tänka ordentligt och fixa allt precis som man vill ha det. Hänger också alldeles för mycket här inne men försöker ransonera tiden på Etsy, har inte råd med annat. ;)

    Var gifter ni er och hur långt har ni kommit? 

  • FrökenW

    Vi ska gifta oss i Stockholm har vi tänkt, även om det är långt ifrån säkert att vi bor kvar då. Vi har bestämt lokal (med tillhörande kapell) men har inte bokat något än. Pojkvännen är lite konservativ och vill fria "på riktigt" så jag väntar på ringen innan det blir dags att planera officiellt, vilket år som helst nu. ;) 

  • FrökenW

    Häftigt med nyårsbröllop! Var ska ni vara?

    Tänkte också börja pyssla snart, fått för oss att vi ska gjuta vita gipsugglor att ställa på varje plats och det lär ta ett tag. Problemet är att vi bor pyttelitet just nu så vete tusan var jag ska lagra allt.  I övrigt funderar vi på att bara ha ljus i olika storlekar på bordet, tyvärr lite svårt att få dem att sväva men hoppas på samma feeling i alla fall... 

  • FrökenW

    Grattis! Du har valt rätt man att gifta dig med, uppenbarligen. 

    Så glad att min pojkvän också gillar idén och driver på när jag nojar över vad andra ska tycka. Tror det kommer göra bröllopet roligare, och personligare. :)

  • FrökenW

    Svårt att välja, de var jätteläckra allihop. Men jag gillade verkligen de glittriga skorna, speciellt till nyår.

    Manchetknapparna var ännu svårare, de rundare är ju lite diskretare och de med vågen var grymt läckra, men ska du ha de glittriga skorna kanske de med bara tardis matchar bättre? Och omvänt, till någon av Van Gogh-paren passar de med vågen. Har du funderat på vad du ska ha för klänning?

  • FrökenW

    Vågen var den enskilt snyggaste, och den skulle passa jättebra med ert tema. Och jag älskar 'lyktorna', kommer bli jättesnyggt. 

    Vilka fantastiska klänningar, båda två. Tror jag såg din i någon annan tråd camwic och den stod verkligen ut, på ett odelat positivt sätt. Och Linnen, den från lou lou var verkligen en sagoklänning. 

    Själv velar jag som tusan, men dessa är favoriterna just nu.

    www.davidsbridal.com/Product_Off-The-Shoulder-Chantilly-Lace-Trumpet-Gown-CWG533
    www.davidsbridal.com/Product_Taffeta-Fit-and-Flare-Gown-with-Corset-Seaming-ZP345006
    www.davidsbridal.com/Product_Satin-Gown-with-Cascading-Train-and-Floral-Detail-SPK472

  • FrökenW

    Ju fler nördar desto bättre! Var ska ni gifta er mlisso? Och det kunde ju ha blivit riktigt bra med halva sällskapet utklätt. ;)

    Linnen, verkligen. Ska försöka åka och prova i sommar, hoppas det klarnar då. Annars får jag väl köra ole, dole, doff...  

  • FrökenW

    Blev lite mycket jobb och lite lite BT häng där ett tag... Men det mesta ligger på is här också, väntar på förlovning så vi kan boka lokal och fotograf och börja spåna på allvar. Vi tänkte dock ta en helg i Norrköping i sommar och titta på Harry Potter-utställningen där, förhoppningsvis finns både inspiration och en hyfsat välsorterad gift shop... 

    Shober, det låter urcharmigt. Batman är min stora favorit i serievärlden. fast jag blev ihop med en Captain America... 

    Asinya, det låter ju som det kan bli både coolt och romantiskt. Lite kombination av medeltid, fantasy och skogstema, typ. Dekorera med trollhassel och mossa, gästabudsstil på maten som du säger, och antingen filmmusik eller typ Griegs I Bergakungens sal som musik. Cermonin behöver man inte pilla så mycket med om man inte vill, vi kommer ha en helt traditionell vigsel med klassisk musik. Bara färgtemat som kommer gå igen där, i våra kläder och i trycksakerna.  

  • FrökenW

    Kul att vi är så många! så känner man sig lite mindre ensam i planeringen... ;) 

    Aisnya, tycker det låter fantastiskt. Både ringarna och klänningen är jättevackra och ger väldigt mycket 'känsla'. Och låter som det skulle bli en jätterolig fest!

    Plättis, jag har varit lite orolig för samma sak, men å andra sidan - fattar folk inte så gör dom inte det, och då kommer de inte lägga så mycket vikt vid det heller. Vi försöker välja grejer som är vackra/söta/roliga i sig självt och som inte sticker iväg allt för mycket från temat, men de som vet kommer känna igen och tycka det är kul. Gryffindors färger som färgtema, tex, och dekorerar borden med massor av ljus a la stora salen. Sen är det ju vissa saker som är mer uppenbart 'konstiga', vi tänkte ge toastmastrarna trollspön att slå i glaset med för att äska tystnad tex, men vadå, då får väl folk fråga om de inte läst böckerna/sett filmerna. Tänker mer att det är personligt och förhoppningsvis lite roligt, så har folk något att prata om. :)  


    Det här är fö en av mina favoritidéer när det gäller diskreta nördtoucher. Vi ska ha Dobby, eller möjligen en minion från dispicable me.

  • FrökenW
    Plättis skrev 2014-04-08 15:24:08 följande:
    Ja, lite detaljer som anspelar på ett gemensamt intresse kan det vara charmigt och göra det mer speciellt. Hur ställer ni er till ett temabröllop, typ som bilden här nedanför? Personligen hade jag varit rädd att det skulle kännas mer som en temafest eller en maskerad än ett bröllop. Något man ångrar när man ska hänga upp bilderna på väggen och ha dem där i resten av livet.
    Haha, kan i och för sig tycka att det är kul att folk vågar, men jag hade nog inte valt det själv...

    Jag tycker vi har rätt mycket nördiga toucher, men det mesta smälter in rätt bra i dekoren och den typ av bröllop vi valt så jag tror och hoppas att det inte blir för mycket. Vi använder aldrig orden eller namnen från fandomen, till exempel, har inga inslag i själva cermonin och i klädseln är det väl bara färgtemat och något enstaka lejon på sambons manchettknappar och ett av bröllopsvittnenas slips. Sen är det väl mycket känslan vi är ute efter på något sätt också. Trollsk och lite magisk, typ. 
  • FrökenW
    mlisso skrev 2014-05-11 09:04:14 följande:

    Måste bara få skriva av mig av vår pepp!
    Vi åker till LA och BlizzCon på vår smekmånad!!!!!

    Sjukt taggade!


    Sjukt coolt, grattis! Vi funderar på att åka och kolla på hockey...

    När ska ni dit? 
  • FrökenW
    Smultron skrev 2014-05-11 13:08:47 följande:

    Vet inte om de är rätt forum men hoppas på att någon här kanske vet var man kan köpa den här cake toppern?


    fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/10251921_1445244322383864_619731405115751634_n.jpg


    kunde inte ladda upp bilden själv så hoppas länken  funkar :)


    Sök på video "video game wedding cake topper" på Ebay så får du upp ett helt gäng olika varianter, vet inga bra svenska butiker dock. 
  • FrökenW

    Du kan inte bara skriva ut motivet från spelet och klistra på skämen? Skulle misstänka att det ugefär så de flesta spelspecifika har gjorts. 

  • FrökenW
    Tingeling89 skrev 2014-05-15 11:25:00 följande:
    Nämen tackar :)
    Går utmärkt att åka över dagen både med bil och tåg från Stockholm, tar ca 1,5 h enkel väg. 

    Vi har flyttat ner söderut tills dess dock, så vi funderar på att boka en helg på hotell. Eftersom vi planerar bröllop på temat känns det som en flaska bubbel och lite planering efter mässan kunde vara ganska mysigt. 
Svar på tråden Fler nördbrudar/brudgummar?