• Redaktör Kristin

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014

    Bröllopstorgets ringtrådar blir stora succéer varje år. Nu är det dags att dokumentera hur ringarna ser ut 2014.

    Vad är trendigt? Vilka material är populära? Stenar, släta? Förlovningsring och vigselring!

    Ladda upp en bild på din ring/dina ringar här i tråden!
    Skriv gärna ett par rader om ringen.

    Kolla in andras ringar och lägg upp din egen - så ser ringarna ut 2014.

    Vill du kolla in tidigare ringtrådar? Du hittar dem här:

    Ringar 2011

    Ringar 2012

    Ringar 2013


  • Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014
  • Secret bride

    Här är mina ringar. Den undre halvalliansringen med 12 stenar, 0,03 ct st är vigselringen. Har litebeslutsångest över om vigselringen ska sitta ytterst eller innerst. Men tror att jag tycker det är snyggast när den sitter innerst. Hur har ni det?


  • ellysmom
    Carolinekahlstrom skrev 2014-02-05 00:15:56 följande:
    Vad tycker ni om att ha en mer rundad förlovningsring till en rakare form på vigselringngen? Ser det heltokigt ut? Sitter vid telen så länkar, första länken är förlovningsringen och andra den tänkbara vigselringen. Passar det? Andra förslag? www.albrektsguld.se/article/forlovningsring_i... , www.albrektsguld.se/article/diamantring_i_18k...
    Va kul, att du frågade det! Jag har en alloiansring som är "rak" och skarp i kanterna. 4mm bred med 13 prinsesser på 0.92ct och väntar nu på min vigselring som är med rundad skena på 3.5mm (om jag inte kommer ihåg fel) med en kuddslipad diamant om 0.8ct med modifierad fattning. Jag har alltså formgivit den väldigt mycket själv vilket känns spännande. Min guldsmed tror att det kommer bli kanonfint tillsammans med min nuvarande förlovningsring och med tanke på hans erfarenhet så litar jag nog på att det blir bra. Den ska vara klar vilken dag som helst så vi får väl se hur det blir men om det är helgalet så är det ju bara att göra skenan kantig den med. Jag tänkte som så att eftersom diamanten i vigselringen är så stor och så mjuk i formen så passar det bättre med mjukare form på skenan och i sammanhanget med en så skarp design som min nuvarande ring är borde kontrasterna bli ganska kul tillsammans och väldigt personligt. Tycker det är lite tråkigt att man ser så många liknande set på folks fingrar och vill inte vara "en i mängden".
    Jag tycker alltså, att ja det funkar såklart! 
  • ellysmom

    Kommer alltså bli ungefär så här fast med skenorna passade tillvarandra. Jag tror det blir bra, älskar iaf denna bilden och den är referens för guldsmeden.


  • Secret bride
    MissMF skrev 2014-02-06 16:51:45 följande:
    Vad är alliansringen för nån? Jättefina! :)
    Den är inspirerad av en modell i Schalins passion, men är gjord av en guldsmed till ett lite bättre pris :)
  • CamillaForsgren


    Idag kom äntligen min vigselring, nu måste jag bara lämna in den för gravering. Köpt på ebay för 35 dollar(då följde även halvalliansen som syns på bilden längst ner i högra hörnet med). Sterling silver med sammanlagt 3 carat cubisk zirkon. Den passar perfekt på mitt finger och längtar verkligen tills jag får bära den på heltid. Ursäkta för de halvusla bilderna men är ingen duktig fotograf och hoppas verkligen att det syns att det är hjärtformade stenar på sidorna.
  • fnulan72

    Har valt en enkel ring från Efva Attling som jag sen kommer att kombinera med en alliansring. Graverad på sidan.


  • VinterBrud2015

    Äntligen har vi fått våra förlovningsringar och jag är så nöjd!! Svårt att ta bra bilder på stenen men ni får en idé om hur den ser ut  i alla fall Glad


  • Innuendo

    Jaha, nu har jag fått mina nya ringar (har varit gift sedan 2005 men förlorade mina ringar och har nu skaffat nya). Fotograferade dem så tjusigt och satt sedan under eskalerande frustration och försökte lägga upp bilden här. Det gick så klart inte. Så nu länkar jag till den i stället, ber om ursäkt för att det blir jobbigt.

    www.dahlstromsguld.se/sv/produkter/flemming-uziel-lovely-2.html

    Jag tog två likadana ringar, enda skillnaden är att det är en liten diamant i den ena. Pyttelten. Det stör inte mig, jag gillar inte bling, men det stör Maken som vill att jag ska ha större (han är väl rädd att ses som snål Flört). Dock har vi verkligen inte råd med en ny ring till så jag ska faktiskt köpa en på Pantbanken. En vitguldsring, solitär kallas de väl, med diamant, även den rätt liten men bara Maken blir nöjd!

    På fredag ska jag genomgå en operation (kul att tillbrunga Alla hjärtans dag på sjukan Skrikandes), och i mars fyller jag år, så jag ska se ringen som en present i förskott och en "tröst" för operationen säger han, gullet.

    Kan ju passa på att fråga vad ni tycker, ska man ha den mellan de båda släta ringarna tro? Provade med en oäkta ring och det såg ganska bra ut, men jag hade tänkt löda ihop dem för att minska slitage då de är ganska tunna, så kanske ska man ha den nedanför?


    Även helgon har ett förflutet & även syndare har en framtid.
  • Long distance runner
    Secret bride skrev 2014-02-06 15:53:59 följande:
    Här är mina ringar. Den undre halvalliansringen med 12 stenar, 0,03 ct st är vigselringen. Har litebeslutsångest över om vigselringen ska sitta ytterst eller innerst. Men tror att jag tycker det är snyggast när den sitter innerst. Hur har ni det?
    Jättefina ringar! Hur bred är vigselringen (enstensringen)? Är den också gjord av en guldsmed?  
Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014