Inlägg från: SandraElisabet |Visa alla inlägg
  • SandraElisabet

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014

    niwen skrev 2014-01-31 15:53:41 följande:
    Idag har jag beställt min ring, jag hoppas den blir finfin på fingret med. Lite svårt när man inte kan prova innan. Men guldsmeden ville inte jobba med diamanten jag efterfrågade. Så jag har köpt den från etsy. 14k roseguld och rå uncut diamant på runt 1 karat. Tycker den är så frän.


    Jag älskar idén med oslipade diamanter! Solig Är själv alldeles för förtjust i bling men I love the concept! Cudos!
  • SandraElisabet
    niwen skrev 2014-02-05 09:42:54 följande:
    Tack, ja jag med hade gärna haft en 1 karatare i slipad fin diamat också hehe, men om några år så kanske vi växlar upp förlovningsringen till en allians som blingar fint med hehe Skrattande
    Om prisklassen är en issue kan jag rekomendera moissaniter - mer bling för pengarna. Det finns ju en massa Etsy shops som tillverkar moissanite ringar till bra priser.
    Har själv inhandlat en underbar emerald cut moissanite från USA och den ligger nu och väntar hos en smed som gjorde min förlovningsring (också en etsy shop). Men jag har inte kunnat bestämma mig för hur själva bandet ska se ut ännu... Får se. Solig
  • SandraElisabet
    Nutten skrev 2014-03-01 16:29:10 följande:
    Min vackra vigselring gjord av Michael O'Dwyer.


     


    Åh men den här ringen var ju verkligen så häftig! Snygg och kul att metallen inte syns så mycket utan att stenarna får fokus. Jag älskar tunna "band" och det ser ut som att denna har det. Fint!
  • SandraElisabet
    Nutten skrev 2014-03-02 20:52:58 följande:
    Ja det stämmer, den här är definitivt tunn. Ringskenan är bara 2 mm bred där de små sidostenarna sitter, just för att framhäva samtliga stenar. Storleksskillnaden jämfört med de tre större stenarna blir också mer markant då, vilket också är trevligt. Hela ringen i sig är skapad för att vara nätt och elegant på en och samma gång. Jag ville ha det så, då jag har väldigt nätta fingrar.
    Jättefint med så tunn skena! Hade varit roligt att se hur den ser ut på fingret också... Solig
  • SandraElisabet
    Nutten skrev 2014-03-03 17:27:54 följande:
    Jag har ingen bra fingerbild än så länge. Eller ja, ingen som säger så mycket om storleken i alla fall. Bara den här närbilden som mest är tagen för att man ska se lite hur ringen ser ut från sidan också.


    Ser jättefin ut! {#emotions_dlg.flower}
  • SandraElisabet

    Nu kan jag äntligen lägga upp bilder på min vigselring som jag dock ännu inte fått se IRL... (det är alltså inte min hand i fotona) Den väntar på mig i USA och jag får se/prova den om 1 månad. Har designat den själv och fått den tillverkad i Chicago (hittade en shop på Etsy som gjorde min förlovningsring för 1 år sedan). Den består av 14 kt vitt guld med små diamanter på skenan och 2 i själva "korgen". Mittstenen är en emerald cut moissanite på ca 4 carat. Den finns en fleur-de-lis detalj på varje sida av korgen.



    CAD skiss över ringen.



    Min förlovningsring lade jag upp i förra årets tråd, men för den nyfikne så kommer den igen här. Den består av 14 kt rosé guld med små diamanter på skena och i halo. Mittstenen är en rosa-aktig morganite (vilket är en beryll, som smaragd och aquamarine). Den köpte jag från en shop på Etsy som heter RosadosBox, samma som jag anlitat för att göra min vigselring.

    Barra Original Size 14kt Rose Gold Thin Morganite Cushion Halo Engagement Ring (Other metals and stone options available)

    Är grymt pirrig på att få semin vigselring för första gången! :)

  • SandraElisabet

    Förtydligande: Ska alltså inte bära ringarna tillsammans utan separat beroende på tillfälle, klädsel och humör för dagen. ;)

  • SandraElisabet
    Skimmra skrev 2014-03-31 15:43:55 följande:
    Hej!

    Otroligt fina ringar! Jag funderar på att köpa en ring från det företaget (faktiskt nästan identisk likt din förlovningsring, fast i vitguld ) så jag undrar dels om du tyckte att bilderna på etsy gjorde din ring "rättvisa" och även om du har någon bild på din förlovningsring när du har på dig den? 

    Är din stora moissanite lite blåaktig i tonen eller är det bara bilden som såg sådan ut?  
    Tack! :) Nej, den är inte blå utan snarare mer åt lätt lätt lätt gul (tydligen mycket vanligt hos större moissaniter) men det syns knappt har jag förstått. Måste vara en reflektion av något slag. Den ska se näst intill färglös ut i alla vinklar.

    Ja, jag tyckte att bilderna gjorde min ring rättvisa. Det enda negativa jag kan tycka är att man bara får se ringen/stenen i starkt ljus vilket självklart gör så att den glittrar och reflekterar mer. Tycker att min förlovningsring är jättefin i solljus eller annat starkare ljus, men lite tråkig i situationer mer mörkare belysning. Men detta är ju egentligen en självklarhet. Sedan kan ju morganiter variera lite i rosa/persiko-nyans och jag tror att min är lite ljusare än den på bilden. Jag tror at det är något man ska vara beredd på när man beställer färggranna ädelstenar, att färgen kan variera lite, detta är ju lite dumt då man inte kan se ringen man faktiskt köper innan man lägger beställningen. Detta till trots så tycker jag ändå att bilderna varit ok.
     
    Är det en ring med moissanite eller morganite du fastnat för som mittsten? :)

    Jag har haft väldigt bra och nära kontakt med Shirley på RosadosBox och alltid fått bra och snabba svar via mail. Tror dock de håller på och expanderar rejält så de verkar jonglera en massa kunder just nu, kan vara bra att veta så att man inte lägger sin beställning "för sent"
  • SandraElisabet

    Och eftersom att du önskade dem Skimmra: Här är 2 foton i 2 olika ljus på ringen. Hoppas de kan hjälpa.

  • SandraElisabet
    Skimmra skrev 2014-04-01 20:51:33 följande:
    Jättefin ring!

    Jag väljer mellan antingen en FB Moissanite eller en Amora Gem (som är "vitare" än moissaniter och tydligen slipas på ett annat sätt som får dem att se mer "diamantaktiga" ut). Det hela beror lite på pris känner jag också för blir det flera tusenlappar dyrare med en amora gem och den har färgen G istället för färgen H på moissaniten så tycker jag inte att det är värt det.

    Tack för tipset om att inte vara ute för sent, nu är jag redan gift och denna ringen skulle jag ha på höger ringfinger är tanken.
    Kul att kunna unna sig ringar även efter förlovning och vigsel. :)

    Jag har nog bara stött på Amora Gems någon gång och jag tror inte att du kommer se så stor skillnad på dem och moissaniter. Men sök på you tube och se om det finns några tutorials eller jämförelser mellan de olika stenarna. Det finns en massa bra videos som tydligt visar skillnader mellan olika diamanters färger, skillnad mellan topaz, diamant och moissanite med mera. Kan varmt rekomenderas. Det är bara att söka och bläddra runt. :) Lycka till!
  • SandraElisabet
    majblomma skrev 2014-04-03 08:40:22 följande:
    Vilka vackra, speciella ringar! Kanske kan du ha den ena på vänstra handen och den andra på högra?
    Tack! :) Det kan jag ju självfallet göra, men tänker att det kanske blir väldigt blingigt då... ;) Men om det är det som känns bäst när jag väl kan prova dem båda så får det bli så.
  • SandraElisabet
    majblomma skrev 2014-04-07 10:01:41 följande:

    Här är mina ringar. Vi valde en klassisk kombo - slät vigselring och solitär


    Jättevacker solitär! :) Klassiskt och stilig.
  • SandraElisabet
    majblomma skrev 2014-04-07 15:01:58 följande:
    Tack! Spännande med dina moissanite-ring! Lägg gärna upp fler bilder när du fått hem den.
    Tack, det ska jag. :)
Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2014