Inlägg från: ellendellen90 |Visa alla inlägg
  • ellendellen90

    Hur många behåller sina efternamn?

    Jag kommer att byta efternamn trots att jag har en ovanligt släktnamn. Jag heter Csòrdás, det är ungerskt och det är ca 150 personer som heter så i hela världen. Min fästman har ett inte helt ovanligt svenskt efternamn men han är verkligen sitt efternamn. Det är dessutom förknippat med hans arbete eftersom han driver familjeföretaget. 

    Hade han haft en son-namn så hade jag inte bytt. Men det finns trots allt fördelar med att ha ett svenskt namn och för mig sitter inte mina rötter i namnet. Jag kan ingen ungerska alls och jag känner mig mer Schweizisk (min farmor är från Schweiz), kanske för att jag bott där och iallafall kan göra mig förstod. 

    Min grundinställning har alltid varit att jag ska bara byta efternamn om hans efternamn är mer ovanligt än mitt, tror många tänker på det sättet. Men eftersom han har det jobb han har och den historiska anknytningen är en stor del av hur vi marknadsför oss så vore det konstigt att de som ledde företaget hette Csòrdás även om det är ett väldigt fint namn. 

    Dessutom skönt att slippa bokstavera C-s-o-r-d-a-s.... 

Svar på tråden Hur många behåller sina efternamn?