• Aniara4

    Bordsplacering båda skilda föräldrar

    Normalt sitter man inte bredvid sin partner i en traditionell bordsplacering. Vid ett bröllop brukar brudparets föräldrar placeras som Chicita säger, med brudens föräldrar närmast paret och brudgummens föräldrar utanför. Bredvid bruden sitter alltså hennes far, som har brudgummens mor till bordet. På andra sidan, bredvid brudgummen, sitter brudens mor och brudgummens far.

    Var föräldrarnas ev. partners ska placeras beror lite på hur nära relation man har till dem, det finns ju familjer där en styvförälder ersatt en förälder och blivit lika viktig, och andra där föräldern kanske bara nyligen träffat någon. Placeringen beror såklart också på hur era bord ser ut. Vi hade t.ex. ett långt honnörsbord där vi hade plats för både föräldrar och syskon och deras respektive (våra föräldrar är också omgifta).

    Vid ett annat bröllop hörde jag att två skilda föräldrars nya partners hade haft varandra till bordet, det gick för all del bra eftersom de är trevliga och artiga personer båda två, men jag skulle nog inte valt en sån placering. Känns ändå lite halvskumt på nåt vis.

  • Aniara4
    linda87 skrev 2014-01-02 10:28:22 följande:
    Aniara4- där vi ska sitta är det ett långbord till 10 Pers, på ena sidan, inte mittemot varann. ingen av styvföräldrarna har ersatt vara föräldrar, våra biologiska föräldrar vill vi ha närmast. kanske kan sätta dom som vid ett traditionellt bröllop, o styvföräldrarna på kanterna, delade i paren. hur satt ni?
    Beror på om det finns några andra nära släktingar som ni vill ha på honnörsbordet. Äldre släktingar som mor- och farföräldrar bör t.ex. prioriteras om möjligt. Vi hade som sagt ett långt bord, så vi fick plats med både föräldrar och syskon, deras respektive och en morbror, hade vi haft någon från den äldre generationen i livet hade de suttit där istället. Annars passar det bra med styvföräldrar på kanterna.

    I vårt fall hade vi så långt som möljigt placerat någon från min sida med någon från hans sida, för att liksom "blanda släkterna", så min förälders nya satt med hans förälders nya, eller hans förälders nya med mitt syskons partner.
Svar på tråden Bordsplacering båda skilda föräldrar