Inlägg från: Anniina |Visa alla inlägg
  • Anniina

    Vegetariska alternativ, hjälp!

    Om du vill ha portabellosvamp kan du ju fylla den med ex lins- eller bönröra, för att få in proteinet. Man måste ha massor av proteiner i maten om man ska bli mätt på vegetariskt. Finns inget tråkigare än att inte bli mätt som vegetarian, men ack så ofta det händer. Apropå tångkaviar tycker jag själv att den är supergod:)

  • Anniina
    Ekorren skrev 2013-12-17 10:49:35 följande:
    Varför går vanliga ägg bra men inte fiskrom? (Dum fråga kanske). Annars är det bra tips du fått tycker jag! :)
    Hahah vilken bra fråga. Jag är själv vegetarian sen 12 år, och har aldrig ens tänkt på det! Med tanke på att fisken som lägger rommen förmodligen lider myyyyycket mindre än den stackars hönan är det en berättigad fråga. Jag får väl börja käka kaviar och sluta äta ägg! Synd bara att jag gillar ägg men inte kaviar;)

    Jag tror annas att fylld svamp skulle göra sig bra som istället-för-kalvfilé. Annars bönbiffar eller tzai eller soyabiffar (inte quorn då, eftersom ni inte vill ha det). Ett tips är att åka till en välsorterad butik, typ ica maxi eller ica kvantum (de brukar vara bäst på "udda" mat) och gå loss i vegetariska disken. Så kan ni själva smaka och komma fram till vad som passar. Och kanske hitta egna, nya maträtter på köpet;) Lycka till!
Svar på tråden Vegetariska alternativ, hjälp!