Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Vegetariska alternativ, hjälp!

    Hur strikta är era gäster? Äter de ägg, mjölk, ost?
    En äggröra kanske skulle funka till toasten? Eller en likadan röra som skagen, fast med tångcaviar och utan räkor.  Annars brukar alla former av oströror gå hem!

    Vi fick tips av vår cateringansvarige om ett jättegott vegetariskt alternativ till kött som vi aldrig hade testat förut (trots att min man är vegetarian): TZAY.
    Fantastiskt stor skillnad på detta mot tex Quorn eller tofu som nästan aldrig smakar något. Det är dock ganska svårt att få tag på, man får leta på asiatiska specialbutiker eller butiker inriktade på vegetarisk kost (typ Goodstore i Sthlm).
    Andra goda alternativ är bön- eller majsbiffar (lite pilligt att göra), olika typer av fastare ostar (getost, halloumi, eventuellt insvepta i filodeg och gratinerade i ugnen) eller, som Chicita föreslog, portabella eller annan stor svamp (gärna fylld med tex ricottaost).

  • Alyllyra
    KimOchKjell skrev 2013-12-09 18:31:28 följande:
    Det är lite olika, inga som är veganer men som undviker mejeri produkter om det inte är närodlat och ekologiskt.

    Vi kan säkert få tag på det du pratar om, min blivande är utbildad kock i grunden så vi kan beställa direkt av grossist för det lät spännande! :) dessutom kul att man bjuder på något som är gott och ligger lite tanke i bakom, min sambo föreslog bönbiffar men jag tycker det är lite tråkigt att bjuda på.

    Tack så hemskt mycket för tipsen :D
    Jag blev så sugen igår efter att jag hade skrivit detta att jag gick och köpte det ;) Gjorde spett med jordnötssås och ris, det blev jättebra!

    Bönbiffar kan ju hottas upp med tex fetaost, fast det är ju svårt att hitta som närodlat... Ekologisk däremot går bra!

    Lycka till! 
  • Alyllyra
    KimOchKjell skrev 2013-12-10 14:35:46 följande:
    Kikade in vad Tzay är för nått, och det ser riktigt gott ut !
    Skulle vara jättekul att servera på vårat bröllop, du som har ätit det. Tror du att det hade passat med en pomanna med rödvinsås och limezest? Läste att det var ingefära i dom flesta som man kan få tag på, är det en markant ingefärasmak? För då kanske det passar bättre med någon annan sås.

    Hoppas du inte har något emot att jag bombar dig med frågor :)
    Ja, det tror jag! Tycker själv inte att ingefärssmaken är överhängande på något sätt. Vi serverade det chili- och pepparmarinerat till potatisterrin och kantarellsås på vårt bröllop och det passade fint :)
Svar på tråden Vegetariska alternativ, hjälp!