Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Vegetariska alternativ, hjälp!

    Ni kan exempelvis göra "vegetarisk toast skagen"
    (Recept från hittarecept.se)


    VEGETARISK SKAGENRÖRA 4-6 pers
    300 g Quornbitar, lättstekta i smör
    Majonnäs och Creme Fraiche, sammanlagt 2½ dl
    100 g grovriven morot
    rödlök, finhackad
    1 dl hackad dill
    saft från 1 liten citron
    3 msk svart tångkaviar (Cavi-Art)
    Trocomare örtsalt och malen svartpeppar
    Blad av isbergssallad
    Garnering:
    ostrullar, gurka, paprika, tångkaviar (röd eller svart) och en dillkvist
    GÖR SÅ HÄR:
    Stek Quornbitarna tills de tinat upp ordentligt, men de behöver inte ha fått nån stekyta. Låt svalna.
    Under tiden blandar du övriga ingredienser utom salladen och smakar av så du tycker att det blir gott!
    Tag av salladsbladen så hela du kan och arrangera ett par stycken på varandra till varje portion och lägg upp på ett uppläggningsfat eller på vars och ens tallrik. Klicka på röran och garnera. Klart! :D
    Tips: Röran kan med fördel göras dagen före och förvaras i kylen till det är dags att äta. Men lägg inte upp det förrän straxt innan måltiden!
    Istället för att byta ut köttet mot en soyabiff (vilket faktiskt kan vara riktigt gott även för köttätare) så kan ni använda exempelvis portabellosvamp.
    Det har blivit lite uttjatat det med, men funkar i alla fall ihop med det mesta tycker jag.
    Halloumi är ju ytterligare ett alternativ  
  • Chicita
    KimOchKjell skrev 2013-12-09 18:34:49 följande:
    Uppskattar tipset, verkligen!
    Men fisk är tyvärr uteslutet (kaviar) och Quorn är lite för smaklöst och stabbigt tycker vi.
    Men själva grundreceptet borsett från fisken lät gott =)
    Tångkaviar är inte fiskrom. Det är ett vegetariskt alternativ Flörthttp://www.spisa.nu/3.16341/varufakta/tangkaviar/
  • Chicita
    Oakim och Bubba skrev 2013-12-13 18:24:44 följande:
    Som vegetarian vill jag påpeka: portabellosvamp är jättegott och ett bra alternativ MEN det måste vara ngt mer till. Man blir helt enkelt inte mätt. Man skulle kunna likna det med att jämföra mättnadskänslan efter 3 championer med en oxfile bit (var tvungen att ha pojkvännen som ref här eftersom jag inte ätit kött sen jag var 12)
    Hon ville ju ha ett alternativ till proteinet i den andra rätten. Som funkade med de tillbehör som var till den.
    Så det är inte "bara en portabellosvamp" som rekommenderats som ensam rätt alltså Flört 
  • Chicita

    När det gäller rom VS ägg så kan det bero på att mycket av den rom som säljs kommer från fisk som rensas.
    Det är alltså inget som samlas upp från levande fisk, utan det är fiskad och dödad fisks rom som tas till vara.
    Medans hönorna ju lever fast deras ägg samlas upp.

    Sen går det att "mjölka" fisk på rom också. Men det är ändå en annan typ av hantering än med hönor och ägg Glad 

  • Chicita
    Anniina skrev 2013-12-18 00:55:39 följande:
    Tack chicita! Då vet jag att det inte blir någon kaviar i fortsättningen heller:)
    Det finns ju alltid tångkaviar (vegetarisk som sagt) om du vill ha "kaviar" i någon maträtt Flört
    Men kalles kaviar kanske inte är riktigt rätt om man är vegetarian eller vegan Flört
Svar på tråden Vegetariska alternativ, hjälp!