• Aniara4

    Min man tar pengar av mig

    Han stjäl från dig. Behöver vi verkligen säga mer än så?

    Och vaddå elakt att inte låna ut pengar till honom? Låna ut? Har han planer på att betala tillbaka menar du?

    Att han inte har egen inkomst är hans problem, såvida ni inte har kommit överens om att du ska försörja honom och att det känns ok för dig att göra det. Annars får han ta ansvar för sin egen ekonomi! Att köpa kaffe ute är dyrt, röka likaså. Om du självmant vill bjuda honom på något då och då vore en sak, men sina onödiga småinköp får han faktiskt hitta egen finansiering för. Och han frågar inte ens, utan, som sagt, stjäl.

    Jag vet inte om jag ens skulle ge honom den andra chansen att säga åt honom på skarpen att han får sluta begå brott (vilket det faktiskt är om än inte ett stort och allvarligt sådant) och ordna sin egen försörjning, och se hur han reagerar och om han ens fattar hur fel han gör. Jag misstänker att han inte ens ser problemet, och det verkar väldigt illavarslande för framtiden.

  • Aniara4

    Måste bara instämma i off topic-spåret och säga att en sak (av flera) som jag är oändligt tacksam mot min mamma för är att hon från första början lärde mig att hushålla med pengar och förstå hur det funkar. Från den första veckopengen (som räckte till en Bamsetidning och LITE godis, ELLER mer godis, ELLER något annat ickenödvändigt som jag ville ha), via gradvis överföring av pengar och ansvar, tills jag fick hela barnbidraget men inga kläder eftersom jag förväntades budgetera för det själv. Och att få längta och drömma om saker man ville ha...

    Hur som helst, TS, din pojkvän måste lära sig att ta ansvar för sin egen ekonomi och att SLUTA STJÄLA.

Svar på tråden Min man tar pengar av mig