• ThereseV

    Tärnornas roller

    Vad tärnorna gör är ju väldit individuellt och som Chicita säger så är det ju kyrkan som är den egenligentliga uppgiften.

    Mina tärnor var med och gjorde sig i ordning ihop med mig och hjälpte mig på med klänningen. Mannens (våra) marskalker hjälpte till med att hämta blommor, skjutsa och lite sådant. Sedan var alla även med på en del av fotograferingen.
    I kyrkan så tog den ena buktten under ringväxlingen. Förutom att jag fick hjälp med att gå på toaletten så slutade deras uppgifter där.   

    Vi hade två toastmadams som fungerade som allt-i-allo ihop med ena marskalken. Dom hade stenkoll på allt och fixade alla småsaker som dök upp. Vi hade inte klarat oss utan dom, så jag rekomenderar starkt att ha ett par personer som har någon form av huvudkoll under dagen (behöver inte vara samma som toastmaster) , även om man har fler som hjälper till. Våra tärnor hade inte kunnat ha några sådana uppgifter som behövde skötas innan festen eftersom dom var med oss hela tiden, så jag hade nog satt någon annan som toastmaster. Även om dom bara ska hålla i talen på middagen så kan det komma in saker i sista minuten som behöver planeras in. 

    Störta missen vi gjorde var att sambon glömde ge instruktioner till bartendern. Det resulterade i att dom började hälla upp välkomstskålen direkt när första gästerna kom till lokalen (ett par minuters promenad från kyrkan) så vi fick stressa dit. Vissa gäster hann dricka upp och han hällde dessutom i alldeles för mycket per glas och barnens dricka öppnades aldrig. Det gjorde att det alkoholfria tog slut och att glasen inte räckte, så min pappa fick skåla ur en platsmugg (trots att vi hade jättemånga vinglas) Lite surt. Så se till att bartendern har koll om ni har en egen, för det är tydligen inte så lätt:P 

Svar på tråden Tärnornas roller